Sport

Komentari 44

Slovenci razbili Hrvatsku, Dončić stigao u Rijeku, ali nije igrao...

Slovenci razbili Hrvatsku, Dončić stigao u Rijeku, ali nije igrao...

Hrvatska je solidno otvorila utakmicu te držala konstantno prednost kroz prvu četvrtinu, dobru igru su izabranici Veljka Mršića prikazali i u drugoj dionici, a kao presudna se prikazala treća četvrtina

Hrvatska košarka reprezentacija se okupila prvi put nakon kvalifikacija za Eurobasket i pala na prvom pripremnom ispitu za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji se održava u Splitu od 29. lipnja do 4. srpnja. U sportskoj dvorani Zamet u Rijeci izgubili smo od susjeda Slovenaca s 94-80.

Hrvatska je solidno otvorila utakmicu te držala konstantno prednost kroz prvu četvrtinu, a dobro igru su izabranici Veljka Mršića prikazali i u drugoj dionici, koju Slovenci ipak završavaju serijom 9-0 te odlaze s +6 na poluvrijeme (46-40).

Zagreb: Hrvatska i Švedska u kvalifikacijskog utakmici za Eurobasket

Kao prijelomna se pokazala treća četvrtina koju su gosti pobijedili s 30-18 te otišli na velikih +18 uoči posljednje dionice, a naši su košarkaši u posljednjoj dionici uspjeli tek ublažiti poraz.

Kod Slovenaca su briljirali Jaka Blažić (20 poena) i Klemen Prepelić (14 poena), dok su kod nas dvoznamenkasti bili tek Hezonja (10) te Šakić i Bilan (11). 

Inače, utakmicu je s klupe pogledao i Luka Dončić, koji je sa svojim Dallasom ispao od LA Clippersa u doigravanju NBA lige.