Obavijesti

Sport

Komentari 0

Donna igra ITF turnir u Zagrebu: Dobila je posebnu pozivnicu

Donna igra ITF turnir u Zagrebu: Dobila je posebnu pozivnicu

Bitno je odigrati što više turnira kako bi i forma bila što bolja. Zagreb Ladies Open će biti odlična priprema za zemljanu podlogu i nastup na Roland Garrosu, rekla je Vekić

VIDEO

Hrvatska teniska reprezentativka Donna Vekić, najbolja juniorka svijeta Petra Marčinko te 18-godišnja Lucija Ćirić Bagarić dobile su pozivnice za glavni ždrijeb ITF turnira "Zagreb Ladies Open", koji će od 24. do 30. travnja biti održan na terenima Teniskog centra "Maksimir" u Zagrebu.

- Nakon dugo vremena opet ću zaigrati u Hrvatskoj i iznimno se tome veselim. Bitno je odigrati što više turnira kako bi i forma bila što bolja. Zagreb Ladies Open će biti odlična priprema za zemljanu podlogu i nastup na Roland Garrosu - rekla je na najavnoj konferenciji za medije u zagrebačkom hotelu Academia Osječanka Donna Vekić koja nakon ozljede koljena još hvata onu formu koja ju je na kraju 2019. dovela do 19. mjesta na WTA ljestvici.

- Očekujem odličan turnir, a najveća mi je želja da ne bude nikakvih ozljeda - dodala je Donna koja je igrajući za hrvatsku reprezentaciju na turniru Prve Euro-afričke grupe Billie Jean King Cupa u turskoj Antaliji ostvarila prve dvije pobjede u novoj sezoni.

Na istom je turniru svoj debi seniorskoj reprezentaciji imala 16-godišnja Zagrepčanka Petra Marčinko koja je u četiri nastupa izgubila jedan set i tako dala veliki doprinos plasmanu hrvatskih tenisačica u viši rang natjecanja. Nakon godinu dana se na Zagreb Ladies Open vraća kao najbolja juniorka svijeta i pobjednica juniorskog Australian Opena.

- Primiti pozivnicu od organizatora i ove godine je velika čast i iznimno sam zahvalna na tome. Veselim se turniru, igrat ću u svom gradu i pred svojom publikom. Na turniru će igrati puno sjajnih tenisačica, veselim se što ću se okušati s njima. To mi je zaista motiv - rekla je Marčinko koja je svoju prvu pobjedu na seniorskim ITF turnirima ostvarila prije godinu dana upravo na Ravnicama, gdje je u prvom kolu svladala nekadašnju 32. tenisačicu svijeta Japanku Kurumi Naru.

Na vrhu popisa prijavljenih tenisačica za ovogodišnje, 16. izdanje Zagreb Ladies Opena nalazi se Francuskinja Kristina Mladenović, koja je prije manje od pet godina bila među deset najboljih tenisačica svijeta, a pamtimo je i kao ovogodišnju pobjednicu Australian Opena u konkurenciji mješovitih parova, gdje joj je partner bio hrvatski reprezentativac Ivan Dodig.

- S iznimnim zadovoljstvom čekamo novo izdanje Zagreb Ladies Opena. Od najvećih imena možemo izdvojiti Kristinu Mladenović koja je naša prva nositeljica. Uz to nas iznimno veseli da će čak 11 hrvatskih igračica zaigrati na turniru - izjavio je ­­­­­direktor turnira Emir Aliti te zahvalio Ministarstvu turizma i sporta, Hrvatskom teniskom savezu, Gradu Zagrebu i svim sponzorima na iskazanoj podršci.

Nakon što je prošlogodišnji turnir zbog protuepidemijskih mjera bio zatvoren za gledatelje, ljubitelji tenisa će ove godine ponovno moći uživati u majstorijama sadašnjih i budućih teniskih zvijezda, a ulaz na tribine TC Maksimir će za sve biti besplatan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera