Obavijesti

Sport

Komentari 25

DORH će istražiti Cibonu zbog dugova od čak 100 milijuna kn

DORH će istražiti Cibonu zbog dugova od čak 100 milijuna kn
1

Predsjednik zagrebačke Skupštine Darinko Kosor zatražio je od Državnog odvjetništva istragu nad financijama KK Cibona zbog dugova od 100 milijuna kuna

VIDEO

Tako se više nećemo igrati sigurno. Davati fantomskoj udruzi milijune kuna poreznih obveznika, a da se ne zna niti kako je dug nastao niti tko bira upravu, stav je predsjednika zagrebačke Skupštine Darinka Kosora o Košarkaškom klubu Cibona.

Kosor vodi klub zastupnika HSLS-a i HSS koji su koalicijski partner gradonačleniku Milanu Bandiću čija desna ruka Ivica Lovrić vodi Cibonu. Kosor je rekao da je jučer zatražio od Državnog odvjetništva ulazak u Cibonu kako bi se provjerio dug koji je nastao i koji se procjenuje na 100 milijuna kuna. Također i da provjere ima li kaznene odgovornosti za dugove i loše poslovanje. Zatražio je i izvješće od Lovrića o svim financijama kluba.

Cibona je zapala u probleme i prošli mjesec je grad odobrio sanaciju od 43 milijuna kuna. Preuzeli su nekretnine kluba, podmirit će dio duga.

Kosor se obrušio na vodstvo kluba za koji kaže da ne zna niti tko ga bira niti u čije ime se odlučuje. Cibona je sada udruga građana.

- Jedina opcija je ili privatizacija kluba ili da ostanu Udruga, ali da sponzori koji daju novac odlučuju o upravi i radu kluba. Zagrepčani se ne trebaju bojati, Cibona neće promijeniti svoje ime - kaže Kosor.

Predsjednik Skupštine kaže da su neki igrači imali i ugovore po 500.000 eura po sezoni, a da je 90 posto duga upravo prema igračima i menadžmentu. Kosor ima informaciju da neki igrači nisu plaćeni i 15 mjeseci, dok su drugi dobivali plaće.

- Cibona ne smije u stečaj, to bi bilo zatiranje tragova. Istjerat ćemo ovaj slučaj do kraja - kaže Kosor.

Kada je skupština krajem svibnja odobrila pomoć bilo je najavljeno da će Cibona igrati Euroligu. Od toga se naknadno odustalo. Pročelnik Ivica Lovrić je rekao da se radi o složenom problemu i financijskoj konstrukciji.

- Bez Darjia Šarića ne možemo igrati Euroligu. Trebalo bi kupiti 6-7 igrača, procijenili smo da je to previše - rekao je Lovrić koji nije ulazio u analizu dugova i kako su nastali. Zato je predsjednik Cibone i pročelnik za sport i obrazovanje rekao da ne planira ostati na tom mjestu.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'
VIDEO: PROŠLE SU 34 GODINE

'Pištolj je bio napunjen, rekli su mi da pucam Bobanu u leđa...'

Dinamo protiv Zvezde, 13. svibnja 1990. Zločinac Arkan paradirao je s pištoljem uz teren, milicija je tukla samo hrvatske navijače, a golobradi kapetan plavih ušao u povijest

Ovako danas izgleda legenda Uniteda. A mlađi je od Cristiana Ronalda i Luke Modrića...
A 38 MU JE

Ovako danas izgleda legenda Uniteda. A mlađi je od Cristiana Ronalda i Luke Modrića...

Umjesto besprijekorno obrijanog lica, kakvog smo ga gledali tijekom nogometne karijere, danas nosi neurednu sijedu bradu i kratko ošišanu frizuru. Nakupilo se i nešto kilograma
VIDEO Šokantan početak, VAR, crveni, eurogol Perišića. Ovako je Hajduk osvojio bod kod Istre
POGLEDAJTE SAŽETAK

VIDEO Šokantan početak, VAR, crveni, eurogol Perišića. Ovako je Hajduk osvojio bod kod Istre

PULA - Istra 1961 i Hajduk odigrali su 1-1 u 34. kolu HNL-a pred oko 6000 gledatelja na Aldo Drosini. Salim Fago Lawal doveo je Puljane u vodstvo u četvrtoj minuti, dodao još jedan u desetoj koji je bio poništen. Nakon isključenja trenera Tramezzanija Hajduk se vratio prvijencem Perišića u HNL-u u 42. A u završnici je poništen gol za pobjedu Uremovića zbog igranja rukom.