Obavijesti

Sport

Komentari 219

Dortmund je pobijedio Bayern! Niki Kovaču su dani odbrojani?

Dortmund je pobijedio Bayern! Niki Kovaču su dani odbrojani?
1

DERBI BORUSSIJI Hrvatski stručnjak pao je na velikom ispitu te postoji velika vjerojatnost da bi upravo ovaj poraz mogla biti kap koja će preliti čašu klupskim čelnicima

VIDEO

Borussia Dormund pobijedila je u Der Klassikeru 3-2 i sada pobjegla Bayernu na velikih sedam bodova prednosti! Bayern je dva puta vodio golovima Lewandowskog (26', 53'), ali Reus (49'p, 67') i Alcacer (74') zabili su za veliku pobjedu 'žuto-crnih' i neporaženi niz u Bundesligi. Lewandowski je u 95. minuti zabio i treći, ali gol je poništen zbog zaleđa.

>> VIDEO SAŽETAKA POGLEDAJTE OVDJE

Izgleda da su Niki Kovaču dani na klupi bavarskog diva odbrojani jer su upravo ovu utakmicu njemački mediji označili kao presudnu.

Hrvatski stručnjak pao je na velikom ispitu te postoji velika vjerojatnost da bi upravo ovaj poraz mogla biti kap koja će preliti čašu klupskim čelnicima...

Posebno će žaliti što njegova momčad nije bolje iskoristila uvjerljivu dominaciju koju je imala u prvom poluvremenu u kojem je domaćinu dozvolila samo jedan udarac po golu i imala minimalnu prednost zahvaljujući golu Lewandowskog.

U drugom dijelu kola su krenula nizbrdo već u 49. kada Reus pogađa iz penala, a nije pomogao niti drugi gol poljskog napadača iz 53. jer je u 67. ponovno pogido Reus, a potpuni preokret donio Alcacer u 74. minuti. 

Uoči utakmice, koja je sasvim ispunila očekivanja, domaći navijači iskazali su nezadovoljstvo mogućnošću osnivanja Super lige putem poruke na tribini:

- Borussia Dortmund ne može biti dio zatvorene elitne lige! Ne Super ligi!

Nakon početnog ispitivanja snaga, domaćini su zaprijetili u 10. minuti kada je u izglednoj prilici Reus pucao u ruke Neueru.

Dvije minute kasnije Bayern odgovara preko Lewandowskog koji se sjurio prema kaznenom prostoru gdje ga ruši domaći branič, ali sudac je procijenio kako nema govora o penalu!

Jadon Sancho, novopečeni engleski reprezentativac, u 15. minuti je išao praktično sam na Neuera, ali je njegov udarac iskosa njemački golman bez poteškoća obranio.

Ribery je u 18. primio odličan pas, no pucao je malo pored lijeve vratnice. Malo potom pokušao je i Gnabry čiji je udarac blokirala domaća obrana.

Nastavila se dominacija gostiju koju je golom okrunuo Lewandowski ! Poljak je zabio glavom u 26. minuti nakon ubačaja Gnabryja.

Borussia je nakon primljenog gola djelovala obezglavljeno te je Bayern preuzeo konce igre u svoje noge i ponovno zaprijetio preko Riberyja u 33., a odličnom obranom istaknuo se Marwin Hitz. 

Do kraja poluvremena Kovačeva momčad nastavila je dominirati te je ostavila Borussiju na samo jednom, Reusovom, udarcu u početnih 45 minuta!

Lucien Favre očito je održao jako dojmljiv govor u svlačionici jer je njegova momčad uraganski ušla u nastavak i već u 49. izjednačila! Sancho je srušen u kaznenom prostoru, a sudac Grafe pokazao je na bijelu točku s koje je neobranjivo zabio Marco Reus!

Ali, bavarski velikan brzo je prekinuo veselje domaćih navijača jer je već u 53. Lewandowski svojim drugim golom vratio Bayern u vodstvo! 

Da poljski napadač ne bi ostao jedini s dva gola, pobrinuo se Reus koji je u 67. donio novo izjednačenje rezultata! Nijemac je pogodio iz okreta nakon lijepe akcije svoje momčadi koja je sasvim izigrala Kovačevu obranu.

A onda se dogodio i potpuni preokret, u 74. za 3-2 zabija Alcacer! Borussia je iznenadila kontrom, a španjolski napadač ostao je nečuvan te se sjurio prema Neueru i nepogrešivo zakucao za veliku pobjedu u ovom nevjerojatnom derbiju!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 219
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening