Obavijesti

Sport

Komentari 255

Doznajemo! Dinamo i Rijeka su praktički sve dogovorili i Matija Frigan stiže na ljeto u Maksimir!

Doznajemo! Dinamo i Rijeka su  praktički sve dogovorili i Matija Frigan stiže na ljeto u Maksimir!

U pregovorima Dinama i Rijeke presudila je Friganova želja za dolaskom u najtrofejniji hrvatski klub te rad s Igorom Bišćanom, koji ga je vodio u mladoj reprezentaciji Hrvatske

VIDEO

Matija Frigan bit će prvi igrač novog, Bišćanovog, Dinama. To je sukus dogovora Dinama i Rijeke, koji što prije pokušavaju završiti transfer, kako bi Frigan na ljeto stigao u Maksimir. Prema našim informacijama dogovor je vrlo blizu završetka i pokvariti i uništit može ga jedino superponuda iz inozemstva, no takvih nema. Dok je bio izbornik mlade reprezentacije Hrvatske Igor Bišćan obožavao je Matiju Frigana i koristio ga je na poziciji desnog krilnog napadača. No u Dinamu bi Frigan trebao zauzeti mjesto centralnog napadača, ali po potrebi može uskočiti i na krilo, koje trenutno pokriva Dario Špikić.

Varaždin i Rijeka susreli se u 16. kolu SuperSport HNL-a

Naime, Dinamo se želi riješiti Josipa Drmića, koji navodno ima 1,2 milijuna eura na godinu, a Bruno Petković, potpiše li novi ugovor, tražit će jednaku plaću kao i Drmić. S punim pravom, no čelnici Dinama nisu ludi da na takvoj plaći drže dva napadača, a igraju u formaciji samo s jednim. Stoga će se na ljeto pokušati riješiti barem jednog iz dueta Petković - Drmić, a na to mjesto stići će Matija Frigan.

Lokomotiva i Dinamo sastali se u 28. kolu SuperSport HNL-a

Već je i Ante Čačić htio dovesti Frigana, bilo je dogovora i o kompenzaciji u vidu Jankovića i Marina, Dinamovih igrača koje bi ustupili Rijeci u zamjenu za manju cijenu. Predsjednik Rijeke Damir Mišković tražio je pet milijuna eura, no Dinamo je odbio. Potom se razgovaralo o kompenzaciji no u Dinamu je u to vrijeme bilo potpuno rasulo i posao je propao. Točnije, odgođen je dok se Dinamo nije stabilizirao.

Rijeka: Pogotkom Matije Frigana HNK Rijeka povela protiv NK Osijek

U dogovoru Dinama i Rijeke prevagnula je i Friganova želja za dolaskom u Dinamo. I to iz dva razloga. Prvi je Igor Bišćan, koji ga je vodio u mladoj reprezentaciji i zapravo ga uveo na veliku scenu. Imali su jako dobar odnos, Bišćan ga jako cijeni kao igrača i označio je Frigana kao Dinamov prioritet. Drugi je, naravno, reprezentacija. Iz Dinama se puno lakše dolazi do reprezentacije, a ako osvoje naslov prvaka, Dinamo bi trebao biti nositelj skroz do Lige prvaka.

Štoviše, tako im se poklapaju kockice da bi Dinamo, izbori li je, u grupnoj fazi Lige prvaka mogao biti u 2. potu! Da se to dogodi potrebno je da Ajax na kraju prvenstva ne bude među prve dvije momčadi i da Šahtar ne bude prvak Ukrajine...

Dinamo i Rijeka sastali se u 26. kolu SuperSport HNL-a

Stoga Frigan sljedeću sezonu vidi kao najveću u karijeri i ima ogromnu želju za dolaskom. Bit će to prvo pojačanje u Bišćanovom Dinamu i dobar znak da se rađa jedna nova generacija, a ona, koju je formirao Nenad Bjelica, polako se gasi. Osim Frigana Dinamove želje su Lukas Kačavenda i Luka Stojković iz Lokomotive, kao i Žan Vipotnik iz Maribora. No kako su vrlo blizu dogovora s Friganom, čini se da će od slovenskog napadača odustati.

Dogovor Dinama i Rijeke trebao bi uskoro biti završen, a Frigan će na ljeto biti predstavljen kao napadač novog Dinama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 255
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet