Obavijesti

Sport

Komentari 4

Dr. Ivo do pobjede na otvaranju svoje 23. sezone! Srušio rekord

Dr. Ivo do pobjede na otvaranju svoje 23. sezone! Srušio rekord

Ivo Karlović je u Delray Beachu osvojio naslov 2015. pobijedivši u finalu Amerikanca Donalda Younga, a pet godina ranije poražen je u finalu od Latvijca Ernestsa Gulbisa...

VIDEO

Hrvatski 41-godišnji tenisač Ivo Karlović (ATP - 148.) ostvario je pobjedu u prvom nastupu u novoj sezoni svladavši Španjolca Pabla Andujara (ATP - 59.) sa 6-3, 5-7, 6-4 u dvoboju 1. kola ATP turnira u američkom Delray Beachu nakon dva sata i 16 minuta igre. 

Bio je to njihov drugi međusobni meč, a Karlović je do prve pobjede stigao ispalivši 27 asova i s tri 'breaka', po jednim u svakom setu, ali je u drugom dvaput gubio gemova na svom početnom udarcu.

Davis Cup, Hrvatska - Argentina

Karlovića u drugom kolu čeka 28-godišnji Ekvadorac Roberto Quiroz (ATP - 293.) koji je prošao kvalifikacije, a u 1. kolu je bio bolji od Amerikanca Noe Rubina (ATP - 251.) sa 7-6 (1), 6-3.

Karlović je odlučujući 'break' u prvom setu napravio u osmom gemu i u sljedećem realizirao treću set-loptu. Andujar je poveo 2-0 u drugom, ali je hrvatski veteran odmah vratio izgubljeni servis. No, 34-godišnji Španjolac je novim 'breakom' u 12. gemu odveo meč u treći set.

Tennis - Australian Open - Hisense Arena, Melbourne, Australia

Karlović je 'breakom' u petom gemu odlučujućeg seta stekao prednost koju je zadržao do desetog gema u kojem je iskoristio svoju drugu meč-loptu. 

Ivo Karlović je na ovom turniru osvojio naslov 2015. pobijedivši u finalu Amerikanca Donalda Younga, a pet godina prije poražen je u finalu od Latvijca Ernestsa Gulbisa.

Inače, ovo mu je 23. sezona u karijeri, a na njezinom otvaranju je postao najstariji igrač s pobjedom na touru još od Jimmyja Connorsa i 1995. godine, a tu informaciju je popratio u svom stilu:

- Gotovo svaki meč koji pobijedim, u mojim godinama, uđe u povijest, rekao je Karlović nakon pobjede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače