Sport

Komentari 43

'Dragi Nole, poslije ovoga popis pravih prijatelja neće biti isti...'

'Dragi Nole, poslije ovoga popis pravih prijatelja neće biti isti...'

Ja sam možda i prošla bolje što nije svaki gledatelj poželio da me dotakne kao božanstvo, da me ponešto upita ili pročita što mi je posvetio. Ti si imao poštovanja za svakoga tko ti se obratio, poručila je Đokoviću Olga Danilović

Mlada srpska tenisačica Olga Danilović (19) bila je, također, jedna od sudionica Adria Toura u Zadru. U petak je igrala meč mješovitih parova s Novakom Đokovićem protiv Borne Ćorića i Ane Konjuh, a u subotu ekshibiciju s Donnom Vekić.

POGLEDAJTE VIDEO: Tenisači na zabavi u Beogradu

Danilović, koja je prije dvije godine sa 17 godina postala pobjednica na WTA Touru (Moskva) postavši prva tenisačica rođena u 21. stoljeću s titulom, a povijest je dodatno ispisala jer je Moskvu osvojila kao sretna gubitnica, obratila se Đokoviću pismom u kojem mu se zahvalila što ju je pozvao da bude dio njegove inicijative i stala u njegovu obranu koja je puno tanja od napada koji slijeću na leđa prvog tenisača svijeta nakon mučne završnice turnira.

Tennis - Adria Tour - Zadar, Croatia - June 19, 2020 Serbia

Danilović, međutim, iako je igrala s Đokovićem, nije među zaraženima. Ovo je njeno pismo Novaku:

"Dragi Nole,

prije svega tebi, članovima tvoje obitelji, tvog tima, Grigoru, Borni i svima koji vode bitku s Covidom-19 želim brz oporavak.

Želim ti se zahvaliti na pozivu da sudjelujem u humanitarnom projektu Adria Tour i ukazanom povjerenju da moje prisustvo i igra mogu doprinijeti veličini događaja i krajnjem cilju, a to je bilo prikupljanje sredstava u humanitarne svrhe.

Na kraju nije ispalo onako kako smo svi željeli, ali također znam da smo se svi trudili da se pridržavamo propisanih mjera. Već je rečeno, ali ponovit ću, svaki gledatelj je na ulazu dobivao masku i upute i mogao je dezinficirati ruke na svakom koraku. Zato je ružno prebacivati odgovornost na jednu osobu, svatko je imao izbor da upotrijebi tu masku ili čak i da ne dođe na turnir ako ne želi! Zbog toga smo svi odgovorni, baš kao što je i cijeli svet odgovoran za širenje pandemije.

"Bila sam svjedok koliko se prije svih ti nisi štedio, da svakom klincu podijeliš osmijeh i koju lijepu riječ i da si imao strpljenja za svakoga. Ja sam možda i prošla bolje što nije svaki gledatelj poželio da me dotakne kao božanstvo, da me ponešto upita ili pročita što mi je posvetio. Ti si imao poštovanja za svakoga tko ti se obratio. Grigor je u Beogradu zaista toplo dočekan i on je to uzvratio svojom neposrednošću i iskreno se nadam da će mu uskoro biti bolje. A Borna je u Zadru bio pravi domaćin svima nama baš kao i Hrvatski teniski savez i ostali igrači i svima se želim zahvaliti na tome. Svi sudionici, članovi organizacije i gledatelji su prepoznali veličinu i dobrodušnost tvoje ideje da kroz ono što najbolje radimo, a to je da igramo tenis, pomognemo onima kojima je to potrebno.

Mi, kao profesionalni sportaši, navikli smo da poznajemo protivnika s druge strane mreže, da znamo koja mu je taktika i da se sportski nadmećemo. Navikli smo na fair play, a ovaj podmukli protivnik zaustavio je život cijele planete, a samim tim i učinio da je mnogo većem broju ljudi potrebna pomoć. Zbog toga želim ponoviti da mi je bila čast što si me pozvao i vjerovao da zajedno možemo pomoći ljudima koji su ugroženi.

Poslije ovoga neke stvari neće biti iste, prije svega, vjeruj mi, spisak pravih prijatelja.

U nadi da ću uskoro imati priliku da dijelim teren s tobom, najboljim na svijetu, želim ti brz oporavak.

Tvoja prijateljica Olga."