Obavijesti

Sport

Komentari 5

Drama čovjeka kojeg dinamovci pamte: Odmarao sam, a onda su, iznenada, počeli napadaji...

Drama čovjeka kojeg dinamovci pamte: Odmarao sam, a onda su, iznenada, počeli napadaji...

Gregory van der Wiel pružio je odlične partije u dresu Ajaxa čime si je osigurao transfer u francuski PSG. Tamo se nije uklopio pa se počeo ubrzano seliti po Europi. Tako su počeli njegovi problemi

VIDEO

Nizozemski nogometaš Gregory van der Wiel (32) prije godinu i pol odlučio je prekinuti svoju karijeru i uzeti odmor od profesionalnog nogometa, no sad je ponovno spreman vratiti se na travnjak. Podsjetimo, van der Wiel se određeno razdoblje borio s anksioznošću.

Gregoryja van der Wiela pamtimo ponajviše zbog odličnih predstava u Ajaxu. Igrao je u čuvenoj pobjedi "modrih" u sezoni 2007/08. u Kupu Uefe u Amsterdamu, ali i u Ligi prvaka 2011/12.

Pet godina poslije, nakon 46 nastupa za nizozemsku reprezentaciju, priskrbio si je transfer života u PSG, a tamo se nije baš najbolje uklopio pa poslije svega jedne sezone otišao u Tursku. Tamo se nije zadržao ništa duže pa se zaputio u talijanski Cagliari u transferu vrijednom tek milijun eura. 

Nizozemac je na Sardiniji proveo svega pola sezone nakon čega je smanjio svoje ambicije i zaputio se 'preko bare' u američki MLS gdje je nogomet ipak na manjoj razini. Potpisao je za Toronto i tamo odigrao odličnu sezonu nakon čega mu je klupska uprava objavila da usprkos dobrim predstavama više ne računaju na njega.

Nije mu preostalo ništa drugo nego potražiti novi angažman u ligi, ali jednostavno nije bilo zainteresiranih, a onda su došli i problemi sa zdravljem. Neprestani napadaji panike natjerali su ga posjetu doktoru.

- Već više od godinu dana se borim s napadajima panike i anksioznošću. Sve je počelo dok sam odmarao u kući u Los Angelesu. Tada nisam znao što se događa jer mi je srce počelo ubrzano kucati. Mislio sam da imam srčani udar. Kada sam se smirio, pomislio sam da imam psihičkih problema i otišao sam u bolnicu na razne preglede - priča Van der Wiel i nastavlja.

- Prethodne godine su bile teške i počelo je u PSG-u. Nisam bio sretan, a nakon toga u Istanbulu je bila još teža godina. Najveće razočarenje doživio sam u Torontu. Imao sam odličnu godinu, zavolio sam tim i grad, a onda je došao šok. Niotkud su mi poručili da ne računaju na mene i to me još uvijek boli - tužan je rekao pa dodao:

- Nastavio sam sa životom i to sam isto ostavio po strani. Došao sam u LA da nađem klub, ali ni to nije uspjelo. Htio sam ići u Atalantu kod starog trenera De Boera, ali ni on nije pokazao neki interes. Nudio sam se čak i besplatno igrati, a onda su počeli napadaji. Tu se moja karijera nekako završila.

No, njegova priča ipak je dobila sretan završetak. Vraća se u rodnu Nizozemsku gdje će pokušati oživjeti svoju karijeru.  

Čudo prirode! Imao je čak 17 operacija, a vraća se na teren
Čudo prirode! Imao je čak 17 operacija, a vraća se na teren

- Waalwijk mi je pružio šansu da ponovo treniram kao profesionalac. U Amsterdamu sam i osjećam se mnogo bolje. Želim se vratiti na teren i ponovo biti sretan. Klub me dočekao odlično i dali su mi sve što mi treba. Ne znam još kada ću zaigrati, ali sam na pravom putu. Htio sam pokazati s kakvim problemima sam se borio i još uvijek borim. Ljudi me prozivaju, a ne znaju što mi se događa. Za mene ovo nije bio dobar period, ali sam pobijedio i gledam samo naprijed - zaključio je Van der Wiel.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu