Obavijesti

Sport

Komentari 21

Drama mlade tenisačice: Mučila se s disanjem pa predala meč!

Drama mlade tenisačice: Mučila se s disanjem pa predala meč!

Šokirana sam. Sigurno je nešto ozbiljno kada je morala predati. I ja sam već nešto slično doživjela, ali ne u toj mjeri, rekla je Ajla Tomljanović nakon što joj je Emma Raducanu predala meč osmine finala Wimbledona

Mlada Britanka Emma Raducanu (18) bila je najveća senzacija ovogodišnjeg Wimbledona, no njezina bajka je završila u ponedjeljak. Predala je Ajli Tomljanović meč osmine finala pri rezultatu 6-4, 3-0 i otišla u svlačionicu u suzama.

Službeni razlog predaje je otežano disanje, a to se vidjelo na njoj još tijekom meča. Poslije svakog poena je zastajkivala i primala se za prsa, uzimala dah, a tijekom odmora na klupi je izgledala dezorijentirano i izbezumljeno. 

Wimbledon

Uzela je medicinski timeout pri rezultatu 6-4, 3-0 za Ajlu Tomljanović i s liječnicima otišla u svlačionicu. Sutkinja je nakon nekoliko minuta objavila kako mlada tenisačica nije sposobna nastaviti. 

Emmi je ovo bio prvi nastup na Grand Slam turniru i očito su joj silna očekivanja britanske publike samo stvorila teški uteg na njezinim mladim leđima. Raducanu je u prva tri meča na Wimbledonu pobijedila Diatčenko, Vondroušovu i Cirsteu bez izgubljenog seta.

Wimbledon

Naravno, Britanci su odmah stvorili 'hype' oko nje i proglasili je najvećom senzacijom britanskog tenisa. Pa su njezin meč osmine finala protiv Tomljanović stavili na teren broj 1 u 'prime time'. Teren je bio krcat, očekivanja su bila velika, a mlada Emma očito još nije spremna na takav pritisak. Razlog njezinog problema nije poznat, no mnogi smatraju kako ju je uhvatila panika. Sasvim razumljivo, ipak joj je tek 18 godina. A čini se kako su je njezini sunarodnjaci prerano gurnuli u vatru. 

Wimbledon

Na naslov u ženskom turniru Wimbledona čekaju još od 1977. godine i Virginije Wade. Već duži niz godina čekaju na zvijezdu koja će pokoriti ženski teniski svijet jer im je najbolja rangirana tenisačica Johanna Konta koja drži tek 31. mjesto na WTA listi. Emma očito ima potencijala za nešto, no treba joj vremena i mira, a Britancima strpljenja.

Wimbledon

- Šokirana sam. Sigurno je nešto ozbiljno kada je morala predati. I ja sam već nešto slično doživjela, ali ne u toj mjeri. Pričala sam s drugim sportašima koji su to prošli. Kada sam čula kako im je bilo, osjećala sam se loše. To je baš grozno - rekla je Ajla Tomljanović, hrvatska tenisačica koja već nekoliko godina nastupa pod australskom zastavom.

Inače, Ajli je četvrtfinale Wimbledona najbolji rezultat u karijeri. A za polufinale će se boriti protiv Ashleigh Barty.