Obavijesti

Sport

Komentari 2

Drama u Engleskoj: United bio pred ispadanjem, Coventry zbog ovog zaleđa ostao bez senzacije

Drama u Engleskoj: United bio pred ispadanjem, Coventry zbog ovog zaleđa ostao bez senzacije

Manchester United imao je 3-0, ali niželigaš se vratio pa i poveo u dodatnih 30 minuta. Uslijedili su dramatični penali poslije kojih su 'crveni vragovi' slavili plasman u novo finale FA kupa

VIDEO

Nakon dramatične borbe i izvođenja jedanaesteraca na Wembleyju nogometaši Manchester Uniteda su s ukupnih 7-5 pobijedili drugoligaša Coventry te su izborili finale engleskog FA kupa. Tako će se 25. svibnja ponoviti mančestersko finale. Dvoboj za naslov pobjednika će igrati Manchester United i Manchester City kao i prošle sezone kada je City pobijedio 2-1.

Sve do 71. minute polufinalnog ogleda Manchester United je vodio s velikih 3-0 protiv Coventryja, trenutačno osme momčadi engleske druge lige. No, Coventry se vratio, izjednačio na 3-3 i bio milimetrima blizu finala, ali je na kraju pokleknuo prilikom udaraca s bijele točke.

>> VIDEO SAŽETKA OVDJE

United imao 3-0, Coventry se vratio

Činilo se da je Manchester United slomio Coventry nakon sat vremena igre. U tom trenutku je vodio 3-0 nakon pogodaka McTominaya u 23., Maguirea u nadoknadi prvog dijela i Brune Fernandesa u 58. minuti.

Uporni drugoligaš imao je itekako snage za odgovor te je prvo Simms u 71. minuti smanjio na 1-3, dok je O'Hare u 79. iz daljine, uz pomoć Wan-Bissake, pogodio za 2-3. Svim snagama krenuo je Coventry po treći pogodak i produžetke koje je osigurao kada je Wright u 95. minuti pogodio s bijele točke za 3-3.

Zamalo senzacija

U dodatnih 30 minuta nije bilo golova, makar su obje momčadi stvorile brojne prilike za pogodak, a čak je Coventry bio bliži prolasku. U drugom produžetku je Simms naciljao gredu, dok je u posljednjim sekundama Coventry postigao i burno proslavio četvrti gol koji je dao Torp. Nažalost po drugoligaša pogodak je poništen zbog minimalnog zaleđa.

>> VIDEO ZALEĐA OVDJE

O pobjedniku se odlučivalo u udarcima s bijele točke gdje za Coventry jedanaesterce nisu realizirali O'Hare i Sheaf, a za Manchester United Casemiro. Pogodak odluke dao je Höjlund za veliko slavlje Manchester Uniteda.

>> VIDEO PENALA OVDJE

Opet City protiv Uniteda

Branitelj naslova Manchester City svoje je mjesto u novom finalu FA kupa osigurao subotnjom pobjedom protiv Chelseaja 1-0. Jedini pogodak postigao je Bernardo Silva u 84. minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti