Obavijesti

Sport

Komentari 10

Drama u Rusiji do samog kraja; CSKA prvak, Hrvat spasio Ufu

Drama u Rusiji do samog kraja; CSKA prvak, Hrvat spasio Ufu
1

Ispadanja se spasila i Ufa u kojem nastupa bivši U-21 reprezentativac Hrvatske, Ivan Paurević. Trebala su im isključivo tri boda protiv Spartaka kako bi pobjegli sa začelja

VIDEO

U posljednjem kolu prvenstva Rusije, odlučen je novi prvak. Moskovski CSKA ipak nije dozvolio rađanje novog 'Leicestera', budući da ih je Rostov pratio do posljednjeg koraka. Bivši klub Stipe Pletikose i Hrvoja Milića iznenađujuće se našao u poziciju za ugrožavanje favoriziranog kluba iz Moskve.

CSKA je igrao u Kazanu protiv Rubina i slavio rezultatom 0-1 uz nekoliko sjajnih intervencija Igora Akinfejeva što im je omogućilo potvrdu naslova. Rostov je također pobijedio kod Tereka (0-2) i tako u stilu završio veliku sezonu ispred Zenita koji je ostao bez Lige prvaka. Tamo će kroz kvalifikacije pokušati od ljeta ući Rostov.

Velika senzacija dogodila se na dnu. Iz lige je ispao Dinamo iz Moskve, klub koji je prethodnih godina naveliko ulagao dovodeći zvijezde poput Kuranyija, Denisova i Žirkova. No, od danas su članovi druge lige, a pomoći im nije mogao niti bivši napadač Dinama, Fatos Beqiraj.

Ispadanja se zato spasila Ufa u kojem nastupa bivši U-21 reprezentativac Hrvatske, Ivan Paurević. Trebala su im isključivo tri boda protiv Spartaka kako bi pobjegli sa začelja i do toga su došli baš zahvaljujući hrvatskom veznjaku.

Zabio je dva gola u pobjedi 3-1 i gurnuo svoj klub ispred Anžija na 12. mjesto.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Paurević je rođen u njemačkom Essenu 1. srpnja 1991. u kojem je i započeo karijeru, a od 2004. do 2012. bio je dio druge momčadi Borussije Dortmund za koju je upisao 44 nastupa i 2 gola. Potom je dvije sezone proveo u dresu Fortune Düsseldorf, da bi od 2014. postao članom fc Ufe čiji je danas junak.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići