Sport

Komentari 5

Dresovi 'vatrenih' s utakmice protiv Rusije idu na aukciju...

Dresovi 'vatrenih' s utakmice protiv Rusije idu na aukciju...

Svi hrvatski reprezentativci koji budu u zapisniku utakmice protiv Rusije, ustupit će svoje dresove za humanitarnu aukciju, a prihod je namijenjen Zakladi Vatreno srce

Nakon nogometne utakmice Hrvatska – Rusija započet će humanitarna aukcija na kojoj će navijači moći kupiti nošene dresove hrvatskih reprezentativaca, a prihod je namijenjen za Zakladu Vatreno srce, objavljeno je u petak na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Tradicija se nastavlja nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija postala prva na svijetu koja je nošene dresove s jedne natjecateljske utakmice (Hrvatska - Mađarska, kvalifikacije za Euro 2020) ustupila online aukciji u humanitarne svrhe, a potom to isto učinila, ali prvi put na jednom velikom natjecanju (Hrvatska - Španjolska, osmina finala Eura 2020.) te dosad na šest online aukcija za Zakladu Vatreno srce prikupila 156.684 eura ili 1.175.130 kuna.

Humanitarna aukcija na kojoj se mogu nabaviti nošeni dresovi Vatrenih organizirana je na stranici www.matchwornshirt.com, dodaje HNS.

Svi hrvatski reprezentativci koji budu u zapisniku utakmice protiv Rusije, ustupit će svoje dresove za spomenutu aukciju, a njihova početna cijena bit će 89 eura. Zakladu Vatreno srce osnovali su i vode hrvatski reprezentativci i izbornici, putem koje već godinama pomažu djeci i mladima, poput donacija sredstava Klinici za dječje bolesti i akciji Korak u život.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Malta v Croatia

Aukcija na kojoj će se nuditi nošeni dresovi hrvatskih reprezentativaca s utakmice protiv Rusije počet će prvim sučevim zviždukom, a završiti 21. studenoga u 15 sati po srednjoeuropskom vremenu. Svi dresovi su profesionalno dezinficirani izlaganjem ultraljubičastom zračenju, što znači da su s njih uklonjeni svi eventualni tragovi virusa, bakterija i DNA materijala, ali su sačuvali sve ostale elemente nošenog dresa, uključujući izvezene zastave Hrvatske i Rusije i datum odigravanja utakmice na prednjoj strani dresa.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Croatia v Slovakia

Najčitaniji članci