Obavijesti

Sport

Komentari 29

Drog(b)ilica je presudio Barci; Vaha: On mi je najdraži igrač...

Drog(b)ilica je presudio Barci; Vaha: On mi je najdraži igrač...
4

Evo, baš mu pišem poruku. Majstor ostaje majstor. Kako je samo srušio Barcu. On je moj najdraži igrač, rekao nam je ushićeni Vahid Halilhodžić nakon utakmice...

VIDEO

Barcelona me se nakon ovoga i u uzvratu mora dobro čuvati. Da bismo prošli, i ondje moramo zabiti gol, rekao je Didier Drogba.

Genijalni napadač još je jednom bio junak Chelseaja, jedan udarac bio mu je dovoljan da sruši europskog prvaka. Chelsea na Nou Camp zato putuje s velikih 1-0.

Pobjedu “plavih” i briljantnu partiju Drogbe iz Alžira je pratio i Vahid Halilhodžić. Zvijezdu Chelseaja trenirao je dok je vodio Obalu Bjelokosti.

- Evo, baš mu pišem poruku. Majstor ostaje majstor. Kako je samo srušio Barcu. On je moj najdraži igrač, prava faca - ushićen je Halilhodžić.

Ova utakmica bila je nešto posebno za Drogbu.

- Bio je najviše utučen zbog nedosuđenih penala 2009. Tad sam puno s njim razgovarao o tome, jedva sam ga uspio vratiti da bude dobar u reprezentaciji. Znam da je živio za ovu utakmicu, za revanš Barci - otkrio je Vaha, koji se s Drogbom zadnji put čuo prije par tjedana.

- Boas ga nije volio pa je već u siječnju htio otići. Predomislio se, ali čujem da će otići u lipnju.

Ne obožavaju ga svi. Lani su mu u vjerskim sukobima u Obali Bjelokosti zapalili kuću.

Zovu ga Tito po Josipu Brozu

Puno ime mu je Didier Yvves Drogba Tebily. Majka Clotilde bila je velika obožavateljica Josipa Broza. Sinu je zbg toga dala nadimak Tito.

Nou Camp je pet metara duži

Stamford Bridge ima dimenzije 100x67 m, a Nou Camp 105x68. Barcelonina prednost u uzvratu će biti teren duži pet i širi za metar. Puno teže Barca zabija golove na manjem terenu.

Mama godinama kuha za navijače

Clotilde je kuhala za navijače Obale Bjelokosti na SP-u u Njemačkoj 2006. godine i u siječnju ove godine na Afričkom kupu nacija.

- Radim to zbog sina i domoljublja - rekla je.

Rooney: Dobar si, ali daj ustani...

Bjelokošćanina su mnogi igrači osudili zbog izležavanja protiv Barcelone.

- Drogba, dobar si igrač, ali daj, molim te, ustani - napisao je na svom profilu na Twitteru Wayne Rooney.

Među stotinama najutjecajnijih

U Abidjanu, glavnom gradu Obale Bjelokosti, jednu od najvećih ulica nazvali su po Drogbi. Ugledni časopis Time svrstao ga je među stotinu najutjecajnijih ljudi na svijetu 2010. godine.

Nazdravljaju pivom Drogba

Drogba je moćan, snažan i velik, pa zato i pivo mora biti takvo, poruka je navijača Obale Bjelokosti, koji njemu u čast prije svake utakmice piju posebno pivo Drogba u boci od 0,75 l.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...