Sport

Komentari 7

Drugi ešalon: Pobijedili Čehe, a odmorili prvotimce... Dobro je!

Drugi ešalon: Pobijedili Čehe, a odmorili prvotimce... Dobro je!

Drago nam je da nam je izbornik dao povjerenje, mislim da smo mu vratili na pravi način. I što je još bolje odmorili smo neke igrače tako da, mislim, na kraju možemo svi biti zadovoljni, kaže Matanović

Matanović, Šarac, Hrstić, Brozović... Dosad smo ih na Euru gledali malo ili nimalo, ali danas su riješili Čehe 22-21 u 4. kolu drugog kruga rukometnog Eura. Naravno, uz povremena 'štucanja' jer - to je danas naš 'drugi ešalon', a do dan prije utakmice nikad nisu uigravali postavu koja je istrčala.

Evo što kaže trojac koji je i pobijedio i omogućio da se prva imena odmore...

- Možda sam u početku bio u nekom "strahu" ili "grču" kojeg inače nema, ali nakon dva-tri šuta sam se malo opustio. Drago nam je da nam je izbornik dao povjerenje, mislim da smo mu vratili na pravi način. I što je još bolje odmorili smo neke igrače tako da, mislim, na kraju možemo svi biti zadovoljni - rekao je Vlado Matanović (24) koji je Česima dao dva gola pa to prokomentirao sa 'A uvijek može, više, al' dobro je'.

- Malo je čudno bilo, da. Jer samo smo jučer uvježbavali ovu postavu. Treba tu još dosta stvari uigrati, jesmo griješili, ali najvažnije je da smo na kraju izborili pobjedu. I gubitak prednosti je dio tih pogrešaka o kojima pričam. Imali smo šansu odlijepiti se na veliku razliku, ali kažem... Na kraju je najbitnije da je ta zadnja lopta ušla - rekao je Zagrebov Matej Hrstić (23) koji je zabio dva gola i dodao šest asistencija protiv Češke.

Beč: Hrvatska i Češka susreli se u drugom krugu Europskog prvenstva u rukometu

- Danas su pričuve povukle. Probali smo i uspjeli, stalno sa tri beka šutera. Napad je možda u nekim trenucima štekao, ali u obrano smo stvarno 'ginuli' i davali sve od sebe. Čestitam svim suigračima. Idemo dalje. Nisam igrao na svojoj poziciji, ali nadam se da sam i na srednjem dobro odradio - komentirao je Josip Šarac (21) koji je u trijumf nad Česima ugradio dva gola i jednu asistenciju.

Mamić: Protiv Španjolaca po pobjedu pa što bude

Marko Mamić prokomentirao je pobjedu nad Česima i bacio oko prema Španjolcima...

- Cilj je ispunjen, igrači koji su dosad igrali dosta minuta odmarali smo i pobijedili. Kontrolirali smo utakmicu, nije bilo neke velike nervoze. Odigrali smo u sastavu koji nikad nije odigrao. Bilo je boljih i lošijih momenata, što je bilo i očekivano, ali usprkos tome odigrali smo odličnu utakmicu - rekao je Marko Mamić za RTL i dodao:

- Osjećajući se u igri i vidjevši druge igrače, mislim da nije bilo nervoze u njima. Svi su išli na glavu i željeli su pobijediti. Nije bilo nesigurnosti, možda više neuigranosti. Svi smo spremni i svjesni što nas čeka. Znamo što nas čeka do kraja i spremni smo.

Poreč: valifikacijska rukometna utakmica za Euro 2020, Hrvatska - Belgija

Hrvatsku u Beču još očekuje meč protiv Španjolske za prvo mjesto u skupini (srijeda, 16 sati).

- Ići ćemo na pobjedu bez obzira na sve i na tu drugu grupu koja je otvorena. Moramo se orijentirati na sebe i svoju igru. Ima stvari koje možemo poboljšati, idemo po pobjedu protiv Španjolske pa u polufinalu što bude.

- Što možemo poboljšati? Možda bi bilo razmaženo reći i obranu i napad... Obranu igramo na visokom nivou, primili smo samo 21 gol. Ali imali smo neke glupe greške koje moramo ispraviti, u napadu isto tako. Uvijek može bolje, ali moramo biti zadovoljni. Greške se uvijek rade - rekao je Mamić i zaključio:

- Koga želim? Nagađati koja momčad će proći, misliš da će biti ta pa izgubi. Sve je otvoreno, jako je teško... Isto je koga god dobijemo.

Ašanin: Norvežani igraju strašno

Golman Matej Ašanin nije pobjegao od pogleda prema polufinalu pa konstatirao da bi Norvežane vjerojatno bilo dobro izbjeći...

- Najvažnije je bilo odmoriti ključne igrače, mi mlađi odradili smo utakmicu i dobili, opustili smo se, osjetili adrenalin i završilo je pozitivno za nas - rekao je Matej Ašanin, koji je obranio devet lopti, i dodao:

- Polufinale? Norvežani igraju strašno, ali moramo dobiti Španjolce da bismo išli na drugoga iz one grupe. Kako bude bilo, bit će. Moramo se orijentirati na mene.

- Tko će braniti protiv Španjolske? Izbornik odlučuje. Otvorilo mi se dobro danas i baš je bio dobar osjećaj... - rekao je Ašanin.

- Svejedno nam je na koga ćemo ići ako budemo igrali svoju igru. Nema smisla stvarati kalkulacije. Puno bi nam značilo pobijediti europskog prvaka i otići kao prvi u skupini u polufinale - rekao je Luka Stepančić.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci