Obavijesti

Sport

Komentari 27

'Drugi gol nas je destabilizirao. Muk je u svlačionici, tužni smo'

'Drugi gol nas je destabilizirao. Muk je u svlačionici, tužni smo'

Neka igrači prespavaju, sutra prije povratka odradit ćemo jedan sastanak jer moraju biti ponosni na sve što su učinili i nadamo se u sljedećoj ponoviti slične stvari, kazao je Krznar nakon poraza od Villarreala

VIDEO

Nažalost, Dinamova proljetna bajka večeras je završila. Sanjali su 'modri' europsko polufinale, ali protiv Villarreala jednostavno nije išlo. 

Pokretanje videa...

Boysi navijaju usred Vila-reala 01:14

Dinamo je izgubio od 'žute podmornice' i u drugom susretu (2-1) te ispao iz četvrtfinala Europske lige.

- Kao što ste vidjeli nismo uspjeli u našem pokušaju da prođemo dalje. Večeras smo tužni, ali sutra apsolutno ponosni na ono što smo napravili, ponosan sam na borbi i želji koju smo pokazali. U prvom poluvremenu naš blok nije izdržao, plan je bio izdržati nulu na poluvremenu pa u nastavku napasti svim raspoloživim snagama. Prvo poluvrijeme nije bilo dobro, bez obzira na čvrst blok, mi smo procurili. Žao mi je zbog drugog gola, ne koliko za prvi koji je bio graničan, Ali zbog toga što je bio graničan, još sljedećih deset minuta smo živjeli u tome prošlom vremenu, živjeli u toj pogrešci i to nas je kaznilo - kazao je trener Dinama Damir Krznara nakon poraza od Villarreala. 

Villarreal: CF Villarreal i GNK Dinamo u četvrtini finala Europske nogometne lige

Plan je bio zatvoriti sve puteve prema golu u prvom poluvremenu pa onda napasti u drugom dijelu. No plan se raspao u 37. minuti nakon gola Paca Alcácera. Krznar je prepoznao razloge.

- Falilo nam je čvrstoće u srednjem bloku, nismo imali agresiju kojoj smo se nadali da ćemo pružiti. Uvijek su nalazili igrača viška, okej to je Villarreal, tu mu je teško parirati, ali mogli smo bolje. Blok koji smo postavili se kvalitetom Villarreala postavio niže. Vrlo su dobro pronalazili rupe iza naših leđa, morali smo se spuštati. Naša momčad nije imala strpljenja stajati u bloku, a ja sam bio vrlo zadovoljan kako smo stajali prvih 15-20 minuta. To je utakmica na toj razini, moraš dočekati svoje prilike, mi smo ih stvorili što u prvom što u drugom dijelu, ali podbacili smo u čuvanju svog gola. Napravili su dobar višak kod drugog gola, a kod prvog gola je bio neki pokušaj offsidea, a sad je glupo raspravljati je li bio ili nije bio. Drugi nas je gol destabilizirao i demoralizirao, mislili smo da možemo stići i s golom zaostatka. Da smo zabili nakon prodora Majera u 50. minuti moglo je biti svega, ali ponosan sam na dečke. Vjerujemo da možemo i sljedeće sezone pružiti iste igre u natjecanju  i otići stepenicu više, u Ligu prvaka. Mogli smo bolje, ostaje žal. Danas smo žalosni, sutra ponosni - rekao je Krznar.

U drugom poluvremenu imao je Dinamo dvije šanse preko Oršića i jednu preko Majera, a da je samo jedna ušla...

- Uspjeli smo nakon dogovora u svlačionici podići liniju, napravili smo dosta nereda Villarrealu. Danas boli, ali sutra će biti lakše. Moram ih pohvaliti, bez obzira što je prvo poluvrijeme djelovalo da nismo dovoljno hrabri ili agresivni, zaista su svi do jednog dali svoj posljednji atom snage. Svaki se ljutio kad sam ga izvadio iz igre, nitko se nije želio čuvati i željeli su dati sve od sebe, to je nešto što nam može ići na čast. 

Od momčadi koja je prije nekoliko godina više brinula o tome kako što manje golova primiti, Dinamo je postao konkurentan klub u europskim okvirima. Prvo je s četiri pobjede i dva remija prošao u drugi krug Europske lige, a onda pobijedio Krasnodar pa u osmini finala snažni Tottenham. 

Petković se još nije u potpunosti oporavio od ozljede ramena, ali večeras je stisnuo zube i ratnički odradio svih devedeset minuta.

- Bruno nas iznenađuje od dana kada se ozljeda dogodila. Njegova strahovita želja, volja da se vrati. Ovo je nadnaravno kako se vratio nakon takve ozljede, jučer je odradio jako dobar trening i više nismo mogli ignorirati njegovu želju i dobro stanje u kakvom je. Pokazao je da je spreman, odluka je bila jednostavna i razumna.

Igrači su dali sve od sebe, ali naravno da žal postoji. Teško se pomiriti s porazom kada si tako blizu nečeg velikog.

- Vjerovali smo da možemo proći ovu stepenicu. U ovom trenutku ne možemo reći da je malo falilo, ali i dalje smo dojma da smo možda mogli. Dogurali smo daleko, nadamo se da će ova momčad ostati na okupu. Svake godine rastemo korak po korak i idemo korak dalje. Svi vjerujemo da i u sljedećoj sezoni možemo ponoviti nešto slično. Čestitao bih mojoj momčadi. Dečki su tužni, u svlačionici je muk. Neka prespavaju, sutra prije povratka odradit ćemo jedan sastanak jer moraju biti ponosni na sve što su učinili i nadamo se u sljedećoj ponoviti slične stvari - kazao je Krznar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante
Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu
NEUNIŠTIVI LUKA

Marca: Modriću na osobnoj piše 38 godina, ali on je vječan. Taj je potez zapalio fitilj u Madridu

Sad se malotko ili nitko neće sjediti njegova trka i krađe lopte Musiali na rubu šesnaesterca kad je bio jedan na jedan protiv Lunina, piše izvjestitelj Marce za Real i hvali hrvatskog velemajstora