Sport

Komentari 2

Drugi odlazak u Vorijevoj eri? Gadža na pragu prvaka Europe

Drugi odlazak u Vorijevoj eri? Gadža na pragu prvaka Europe

Vardar je s Gadžom blizu potpisa ugovora na jednu godinu uz mogućnost produženja, a on je već drugi igrač koji je od dolaska Igora Vorija na klupu zagrebaša najavio svoj odlazak

Hrvatski rukometaš Ante Gadža mogao bi napustiti domaćeg prvaka RK Zagreb i zamijeniti ga za makedonskog i aktualnog prvaka Europe - Vardar. 

POGLEDAJTE VIDEO: Doček srebrnih rukometaša

- Još nisam ništa potpisao. Imam ugovor sa Zagrebom pa odlazim ako se klubovi dogovore. Bio je u kombinaciji i Sporting, a sad se čini kako je bliži Vardar - rekao je Gadža.

- Zna se točno koliko je odšteta i, ako Vardar uplati taj iznos, posao će biti završen. Za sada ništa još nije realizirano pa je Gadža i dalje naš igrač - kaže glavni menadžer kluba Božidar Jović za Večernji.

Gadža igra na poziciji srednjeg beka te bi u Vardaru trebao zamijeniti Staša Skubea koji je napustio Vardar u trenucima krize kada je izgledalo kao da makedonski gigant neće izdržati. Karijeru je započeo u našičkom Nexeu, a onda stigao u RK Zagreb.

Vardar je s Gadžom potpisao ugovor na jednu godinu uz mogućnost produženja, a Gadža je sada već drugi igrač koji je od dolaska Igora Vorija na klupu zagrebaša najavio svoj odlazak.

Čini se da se makedonski klub sprema opet vratiti na staze koje će ga vinuti na vrh Europe s novim vlasnikom Mihajlom Mihajlovskim koji nije dao da se klub ugasi nakon odlaska bivšeg vlasnika. 

S druge strane, zagrebaši prolaze stresno razdoblje u kojemu im je suradnju prekinuo Veselin Vujović, donedavni trener. Na njegovo je mjesto sjeo Igor Vori s mladim i podosta neiskusnim stručnim stožerom, što su mu mnogi navijači zamjerili, a osim toga u posljednjih nekoliko dana ih je napustio i dugogodišnji kapetan koji je cijeli svoj rukometni vijek proveo upravo u RK Zagrebu - Zlatko Horvat. Popularno hrvatsko krilo napustilo je svoj matični klub prvi puta nakon četvrt stoljeća i karijeru će s 35 godina na leđima nastaviti, kao i Gadža, u Makedoniji, ali će Zlaja zaigrati u dresu Metalurga, velikom Vardarovog rivala.

Utakmica četvrtfinala doigravanja rukometne SEHA lige, PPD Zagreb - Tatran Prešov