Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Drukčiji 'Bohemian Rhapsody': Umjesto teksta - nogometaši

Britanski komičari koji se kriju iza naziva The Exploding Heads obradili su legendarnu pjesmu grupe Queen iz 1975. tako da su umjesto teksta nabrajali imena nogometaša. I odlični su...

Foto: screenshot/YouTube
1 komentara

Oni se predstavljaju kao "Eksplodirajuće glave", odnosno The Exploding Heads, pojedinačno se zovu Anthony Richardson, Mark Davison i Ben Tonge, a opisuju se u četiri riječi: "Mi radimo smiješne videe". I, ako je suditi po posljednjem uratku, imaju pravo to reći. Britanski trojac napravio je svoju verziju čuvene pjesme Bohemian Rhapsody, u kojoj su kompletan izvorni tekst, koji je veliki Freddie Mercury sam napisao, bacili u smeće. I napravili potpuno novi. On, doduše, nema nikakvo značenje, ali je u nogometnom smislu apsolutno romantičan.

Naime, dečki nabrajaju imena i prezimena aktualnih i bivših nogometaša, nogometašica i trenera, nazive klubova i stadiona... I sve savršeno odgovara. Netko tko je pao s Marsa i eventualno nikad nije čuo ovu pjesmu u izvornom obliku na prvu bi mogao pomisliti da je riječ o najobičnijoj pjesmi, a to znači da je stvar uspjela.

Tekst otvaraju "Ipswich, Djibril i Cruyff", zatvaraju "Weah, Blind i Groves", a između je nabrojeno nekoliko desetaka nogometnih imena i naziva. Ugurao se tu čak i "offside", svega je nadrobljeno, ali Hrvata - nema. Ni Šukera, ni Bobana, ni Modrića, ni Ćorluke, ni Poljuda, ni Maksimira... Srećom, bez nas sve to zvuči jako dobro, pa poslušajte tko je za ovu ekipu "onaj drugi Neville", kako su svoje posebno mjesto u pjesmi naši Thierry Henry ili Michael Duberry, a usput možete i krenuti u potragu za najopskurnijom nogometnom ikonom među nabrojanima po vlastitom izboru...

Nešto slično pokušali su napraviti i šaljivdžije s naših prostora, a u njihovim obradama nekoliko hitova s ovih prostora ima i hrvatskih nogometaša. Društvo se zove "Neki paori", a svoj miks nazvali su "Govedarica Medley".

Naši partneri pišu
Message