Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
5 komentara

Državni prvaci u maratonu su Milorad Vojvodić i Matea Hačić

Na Plitvicama se trčao maraton, polumaraton, utrka od 5 km te dječje utrke, a održano je i pojedinačno te ekipno Prvenstvo Hrvatske. Naš najbolji maratonac bio je ukupno treći, dok je Matea bila prva kod žena

Foto: 3sporta.com
5 komentara

U Nacionalnom parku Plitvička jezera održan je protekli vikend 33. Plitvički maraton. U sklopu te najljepše, ali i jedne od najtežih cestovna utrka u Hrvatskoj, trčalo se i pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske u maratonu. 

Sudjelovalo je više od 2000 trkača iz cijeloga svijeta, od Mađarske i Rumunjske pa sve do Kenije, Hong Konga, Japana i Novog Zelanda. Trčala se utrka na pet kilometara, dječje utrke, polumaraton i maraton. 

Vruće i sparno vrijeme uz pokoji pljusak u nedjelju su otežavali posao na najduljim relacijama. Pobjednik polumaratona je Mađar Lajos Berec (1:14:14), a 9 sekundi nakon njega kroz cilj je prošao Tamás Nagy. Treći je bio naš Goran Grdenić s vremenom 1:16:49.

Kod žena je slavila Riječanka Nikolina Stepan (1:26:22), druga je bila Tanja Samardžić iz Otoka (1:29:35), a treća Mađarica Zita Kovacs s 1:32:47.

Prvi maratonac koji je prošao kroz cilj s vremenom 2:36:57 bio je Kenijac Hosea Kiplagat Tuei, drugi njegov sunarodnjak Moses Kipruto Kibire (2:41:49), a treći naš Milorad Vojvodić s 2:48:55.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Matea Matošević Hačić (2:55:26), druga je bila Kenijka Hellen Jepkosgei Kimutai (2:58:56), a treća Nikolina Šustić Stanković s 2:59:34.
 
Novi hrvatski državni prvaci su tako Milorad Vojvodić i Matea Matošević Hačić. Kod muškaraca je drugi bio Goran Murić (2:55), a treći Dejan Radanac (2:58), dok je kod žena viceprvakinja Nikolina Šustić Stanković i treća Marija Vrajić (3:05).

Ekipnu pobjedu je i u muškoj i u ženskoj konkurenciji odnio AK Sljeme. 

Tema: Sport fanatik

Message