Obavijesti

Sport

Komentari 0

Dubrava došla do prvih bodova, Trogir i Metković su se pokazali kao jako neugodna gostovanja

Dubrava došla do prvih bodova, Trogir i Metković su se pokazali kao jako neugodna gostovanja
3

U 5. kolu rukometne Premijer lige najveće iznenađenje dogodilo su u Metkoviću gdje je domaćin slavio protiv Poreča, a dominirala su krila Dubrave i KTC-a

VIDEO

Nismo u 5. kolu Premijer lige vidjeli nikakva velika iznenađenja. u Ligi A Zagreb je bezbolno slavio protiv Osijeka, a pobjeda Varaždina protiv Karlovca pokazala je da se Karlovčani puno bolje osjećaju na vlastitom terenu nego u gostima. Sesvećani su teško došli do bodova u Trogiru, dok je Gorica slavila protiv Osijeka.

U Ligi B Nexe je došlo do bodova protiv Rudara, Spačva je slavila protiv Kaštele, a Dubrava je protiv KTC-a upisala prve bodove u sezoni. Metković je na domaćem terenu bio bolji od Poreča.

Šoštarić se oprašta od 'kraljica šoka: Bit će suza na rastanku...
Šoštarić se oprašta od 'kraljica šoka: Bit će suza na rastanku...

 Osijek - RK Zagreb 20-31

Jako je teško napisati nešto o utakmici Zagreba protiv većine momčadi u našoj ligi. Ogromna je razlika u kvaliteti i iz kola u kolo možemo vidjeti kakav disbalans vlada između Zagreba i većine ekipa. Osijek se dobro držao prvo poluvrijeme, ali samo osam golova u drugom poluvremenu Osijeka presudili su utakmicu. David Čičak najbolji je bio kod Osijeka, iako je zabio tek 50 posto svojih udaraca prema golu. Kod Zagreba najbolji Timur Dibirov,

Trogir - Sesvete 21-22

Trogir je u prošlom kolu dobro namučio Zagreb, stvorili su im najviše problema u ovoj sezoni, a sada su i Sesvetama pokazali zube. Na kraju sretna pobjeda Sesveta jer domaćini nisu iskoristili posljednji napad koji bi im donio bod. Tvrda utakmica u kojoj se teško dolazilo do golova. Istaknuli su se Grgo Luketin kod domaćina i Filip Perić na vratima Sesveta. 

Varaždin - Karlovac 30-21

Varaždinci se ove sezone prezentiraju kao ozbiljna ekipa koja pretendira na sam vrh. Gotovo da ne griješe u utakmicama u kojima se od njih očekuje pobjeda. Na domaćem terenu slavili su protiv Karlovca i to vrlo bezbolno. Odmah na početku su poveli 5-0 i kontrolirali utakmicu do kraja. Sesvete i Poreč, koji su glavni pretendenti na drugo mjesto u Ligi A, ali i treće mjesto u ukupnom poretku se moraju dobro zapitati kako će odigrati protiv Varaždina. S druge strane, ne vjerujemo kako bi rezultat bio ovako visok da se igralo u Karlovcu. Kod Varaždina najbolji Antonio Budinski, a kod Karlovca Dominik Smojver zabio je deset golova.

Rukometaš Nexea za 24sata: Granatiraju mi grad! Htio sam izvući obitelj, ali nema letova
Rukometaš Nexea za 24sata: Granatiraju mi grad! Htio sam izvući obitelj, ali nema letova

Gorica - Moslavina 29-35

Vratila se Gorica na pobjedničke staze. Nakon lošeg otvaranja, remi protiv Sesveta vratio ih je na put kojim žele ići i sada izgledaju Turopoljci puno opuštenije. Odvojila se Gorica već nakon deset minuta i mirno došla do pobjede. Ivan Laljek najbolji kod Gorice, ali imao je jako dobru pomoć suigrača. Ni 11 obrana Stipe Purića nije pomoglo Moslavini, kao ni sedam golova Darka Krndelja.

Rudar - Nexe 29-33

Dobro su Rudari namučili Nexe, možda i najviše u ovoj sezoni, Nije ni europskim momčadima ugodno igrati u Rudama. Nisu se mogli Našičani nikako odvojiti. Tamše je dao priliku mlađim igračima, ali je oni nisu iskoristili. Mlada momčad Rudara ozbiljno je pokazala zube mladim Našičanima. Kontroliralo je Nexe utakmicu, ali sve osim toga bilo je za zaborav. Motivirajuć rezultat za Rudare. Jakov Neralić odigao je odličnu utakmicu i zabio osam golova, dok je kod Nexea najbolji bio Gal Marguč s devet golova.

Hrvatska traži izbornika: 'Ne guram se, ali reprezentacija bi mi sada bila kruna karijere'
Hrvatska traži izbornika: 'Ne guram se, ali reprezentacija bi mi sada bila kruna karijere'

Metković Mehanika - Poreč 25-20

Derbi Lige B ujedno je bio i derbi kola. Metković se osim najdaljeg ponovno pokazao kao najteže gostovanje u sezoni. Premda je domaćin vodio cijeli susret, sve do same završnice nije se mogao opustiti i biti uvjeren da bodovi ostaju u dolini Neretve. Veliku večer imao je Dario Raguž koji je postigao 8 pogodaka iz 8 pokušaja. Kod gostiju najbolji Lucijan Krajcar s 4 gola.

Dubrava - KTC 31-25

Dubrava je savršeno otvorila susret. Za manje od šest minuta vodili su 4:0. Gosti su do prvog pogotka stigli tek u 7. minuti.  Dubrava je vodila kroz cijelu utakmicu, ali ta prednost nije bila takva da bi se mogli opustiti. Ključni trenuci bili su ipak, oni između 52. i 57. minute kad su rukometaši Dubrave zabili četiri pogotka u nizu, pobjegli na sedam razlike i definitivno prelomili susret. Ivan Barbić odličan s deset golova. Šest je dao Martin Tomšić. Kod gostiju briljantan je bio Nikola Mirosavljević s 11 pogodaka. Šest pogodaka dodao je Matija Perajica.  

Ribola Kaštela - Bjelin Spačva Vinkovci 21-29

Produljuje se kriza sastava iz Kaštela. Nakon startne pobjede protiv Dubrave u Zagrebu, uslijedila su četiri poraza u nizu.  Na početku su vodili Kaštelani, a od sredine poluvremena prednost se preselila na stranu Vinkovčana. S devet pogodaka Davor Vujičević bio je najbolji u domaćim redovima. Kod gostiju Marin Greganić šest i trojica igrača po pet pogodaka – Patrik Maroš, Ivan Lasić i Danijel Hideg.

Momčad 5. kola Premijer lige

Golman: Filip Perić (Sesvete)

Lijevo krilo: Ivan Barbić (Dubrava)

Srednji vanjski: Dominik Smojver (Karlovac)

Desni vanjski: Jakov Neralić (Rudar)

Desno krilo: Nikola Mirosavljević (KTC)

Pivot: Zlatko Raužan (Sesvete)

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...