Obavijesti

Sport

Komentari 24

Dudu: Sammir je odličan, ali ja ne odlučujem o tome

Dudu: Sammir je odličan, ali ja ne odlučujem o tome
15

Nikad neću zaboraviti prošlu utakmicu u Izraelu kad sam prvi put zabio tri gola za Hrvatsku, sjetio se Eduardo svog posljednjeg gostovanja u Izraelu

VIDEO

Hrvatska u subotu gostuje u Izraelu u možda jednoj od ključnih utakmica u kvalifikacijama. Slaven Bilić neće moći računati na kartoniranog Srnu, ozlijeđenog Petrića te Nikicu Jelavića.
- Jelavić je operiran, javio nam je liječnik Nemec. Sve je prošlo u redu, ali ga očekuje rehabilitacija od tri mjeseca - rekao je Bilić i dodao:
- Strinić je dobio jak udarac protiv Karlovca i nije trenirao danas, a neće trenirati niti sutra. No trebao bi biti spreman za trening u četvrtak i konkurirati za sastav u subotu. Ako Strinić ne bude spreman, za lijevu stranu imam nekoliko rješenja, a jedna od njih je Bartulović. Iako je Jelavić otpao, zaključili smo da su četiri napadača dosta i više nikog neću zvati.
Jedan od njih je i Eduardo.
- Situacija sa mnom je odlična. Napredovao sam i spremniji sam nego za prošlu utakmicu kvalifikacija. Nikad neću zaboraviti prošlu utakmicu u Izraelu kad sam prvi put zabio tri gola za Hrvatsku - počeo je Dudu.
- Ovoga puta bit će to puno teža utakmica. Iako čujem da Benayoun neće igrati, mislim da bi bilo bolje da igra. Pa ne može on sam igrati u toj reprezentaciji. Izrael ipak previše ovisi o njemu i svaka lopta ide na njega. Mi to znamo i bilo bi nam lakše njega zaustaviti. Ako bude igrao netko drugi tko se želi dokazati, neki mladi igrač, onda bi moglo biti puno teže.
Eduardu više odgovara formacija 4-4-2 nego 4-2-3-1 jer se u ovoj drugoj formaciji mora više vraćati nazad.
Osvrnuo se Dudu i na trenutačno slabu formu napadača.
- Tek je počela sezona. To neće utjecati na reprezentaciju. Neki igrači zabijaju za klubove, ali ne zabijaju za reprezentaciju. Bitno je da proradimo u subotu.
Na pitanje o Sammiru u kockastom dresu rekao je:
- Tko sam ja da kažem treba li Sammir igrati za Hrvatsku? To treba odlučiti stručni stožer, znam da je odličan i da pokazuje potencijal i da ne bi imao ništa protiv da igra za Hrvatsku. Ali ja o tome ne odlučujem.
U derbiju Ukrajine Dudu je za Šahtar prvi put igrao protiv Vukojevićevog Dinama.
- Dobio sam udarac od Vukojevića, ali bio je lagan, čak smo poslije utakmice razmijenili dresove.
Vukojeviću nije lako zbog loše atmosfere u klubu.
- Dosta mi se teško odvojiti od situacije u klubu koja nije dobra. Izgubili smo dvije, tri jako važne utakmice, ali moram se koncentrirati na reprezentaciju jer Izrael je jedna od najvažnijih utakmica  - rekao je Ognjen.
- Nismo ništa saznali o protivniku, čekamo analizu prije utakmice, ali znamo što nas čeka i neće nam biti nimalo lako. Oni su u zadnjih deset godina izgubili tek dvije utakmice kod kuće. A ja sam i prije početka kvalifikacija rekao da su gostovanja u Izraelu i Gruziji ključna. Izrael može biti prekretnica ovih kvalifikacija. Pogotovo jer se u slučaju nepovoljnog rezultata za nas i oni mogu naći u poziciji za prolaz dalje -kaže Vukojević i dodaje:
- Ne treba razmišljati o bodu. Uvijek kad razmišljamo o bodu ispadne nešto krivo. Ja razmišljam samo o pobjedi i mi ćemo ići na pobjedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...