Sport

Komentari 9

Dugo se odbijao cijepiti, a sada je promijenio odluku: Kimmicha je Bayern kaznio s 800.000 €

Dugo se odbijao cijepiti, a sada je promijenio odluku: Kimmicha je Bayern kaznio s 800.000 €

Kimmich je prebolio korona virus krajem studenog nakon čega nije trenirao zbog lezije na plućima. Dugo se odbijao cijepiti pa ga je Bayern novčano kaznio, ali krajem veljače promijenio je odluku

Veznjak minhenskog Bayerna Joshua Kimmich (27) dugo je bio jedan od najvećih protivnika cijepljenja, a sada je ipak popustio i promijenio odluku. 

Kimmich se cijepio krajem veljače što je potvrdio i medijima, a prije toga ga je njemački div kaznio te su mu bila zamrznuta primanja. 

Njemački reprezentativac zarazio se koronom krajem studenog prošle godine, a zbog fizičkih posljedica zaraze nije mogao igrati do 2022.

- Sretan sam što je karantena gotova. Dobro sam, ali još uvijek ne mogu trenirati zbog lakše lezije na plućima - rekao je nakon preboljenja Kimmich. 

Njegov izbor i inzistiranje na tome da se ne cijepi izazvali su dosta rasprave u Njemačkoj, a ministar unutarnjih poslova ga je čak  posebno pozivao da se cijepi jer šalje negativan signal javnosti. 

Bayern ga je stoga odlučio žestoko kazniti. Kimmichu su oduzeli oko 800 tisuća eura od ukupne godišnje plaće nakon što su ga ljudi iz Bayerna nekolicinu puta pokušali potaknuti na cijepljenje.

- Svjestan sam, naravno, svoje odgovornosti, poštujem sve higijenske mjere i testiram se svaka dva do tri dana, ali svatko treba odlučiti za sebe. Ipak, ja nisam ni poricatelj COVID-a ni ti antivakser. Također ne tvrdim kategorički da se uopće neću cijepiti. Vrlo je moguće da u budućnosti promijenim mišljenje, ali trenutno nisam za cijepljenje - rekao je Kimmich tada, a na kraju se ipak cijepio. 

U Bayern je iz leipziga došao 2015. godine, a prošlog ljeta produljio je ugovor do 2025. godine. 

Do sada je za njemačkog prvoligaša zabio 30 golova u 264 utakmice te je osvojio šest bundesligaških naslova, tri kupa Njemačke, Ligu prvaka, pet superkupova Njemačke, UEFA-in Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Najčitaniji članci