Obavijesti

Sport

Komentari 8

Duje Dukan: Odrastao sam uz Jordana, a sad čekam Repešu

Duje Dukan: Odrastao sam uz Jordana, a sad čekam Repešu
1

UNUK TITA KIRIGINA Duje Dukan sin je nekadašnjeg košarkaša Splita i skauta Bullsa, a malo je poznato da je njegov djed nekadašnji legendarni predsjednik 'bilih'

VIDEO

Oduvijek sam imao tri sna, jedan je zaigrati na Final Fouru NCAA, drugi je zaigrati za reprezentaciju, a treći za Chicago Bullse. Prvi će mi se san ostvariti večeras, a nadam se da ću dosanjati i druga dva, kazao je Splićanin Duje Dukan, koji će noćas u dresu sveučilišta Wisconsin zaigrati protiv Kentuckyga, pred 80.000 ljubitelja košarke na AT&T stadionu u Dallasu.   

Duje Dukan sin je nekadašnjeg košarkaša Splita i scouta Chicago Bullsa Ivice Dukana, a malo je poznato kako je njegov djed po majci nekadašnji legendarni predsjednik Hajduka Tito Kirigin. Duje je sportaš od glave do pete, a u košarku se zaljubio uz šampionsku generaciju Bullsa. 

- Možete misliti kako je bilo klincu od par godina dolaziti na treninge Jordana, Pippena, Kukoča..., družiti se i odrastati s njima. Kasnije sam skupljao lopte na utakmicama, iz prvog reda gledao legende NBA lige, svoje idole Nasha i Turkoglua, a i danas ponekad navratim na trening s Roseom, Noahom, te pogotovo Batlerom – otkriva nam Dukan. 

- Mnogi su mi od njih poslali čestitke za plasman na Final Four, nadam se i čestitci za naslov prvaka iako nam stručnjaci ne daju previše šansi. No ja sam uvjeren da mi to možemo. Već će sam nastup pred 80.000 gledatelja biti spektakl, a kako nitko od nas nije igrao pred tolikim auditorijem, vjerujem kako favorita nema. 

Duje igra u prosjeku 10-ak minuta, očekuje kako će u sljedećoj, svojoj zadnjoj sezoni, imati i jaču minutažu te se pokušati nametnuti izborniku Jasminu Repeši

- Naravno da bih želio igrati za reprezentaciju, no o tome odlučuje izbornik, tako da ćemo vidjeti kakvi su njegovi planovi. Moj plan je maksimalno iskoristiti sljedeću sezonu i spremiti se za NBA draft.

Njegov otac Ivica vjeruje kako Duje ima perspektivu za NBA. 

- Dujina tehnika i šut nikad nisu bili upitni, a ove godine je na 207 cm nabacio 105 kilograma. Još se malo mora ''popuniti'' i odigrati dobro sljedeću sezonu da bi ušao u krug kandidata za NBA – kaže Dukan senior i dodaje: 

- Njegova prednost je što može igrati na pozicijama od 2 do 4, polivalentan je i vjerujem kako ima budućnost u vrhunskoj košarci. Je li to NBA ili je to Euroligra, to će pokazati sljedeća sezona. Potencijala ima, sada je sve na njemu.  

Nasmijao se Dukan senior, koji je bio odličan košarkaš, na pitanje je li ga sin nadmašio. 

- Ma gdje sam ja od njega, ne mogu se ja mjeriti s ovim što je Duje postigao, a on je tek na početku. Već sada ima i tehniku i dribling i šut..., ako bude pametan i nastavi se razvijati kao do sada, daleko će dogurati.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao