Obavijesti

Sport

Komentari 22

Duvnjak odgovorio na pitanje o budućnosti: Nisam potrčao 25 dana! Da sam mogao, igrao bih

Duvnjak odgovorio na pitanje o budućnosti: Nisam potrčao 25 dana! Da sam mogao, igrao bih

Protiv Crne Gore nije se dogodila energija iz Szegeda. Napravimo blokadu, a nitko se ne diže s klupe. Leđa nisu izdržala, a sad sam imao više pauze nego na ljeto, rekao je Dule

VIDEO

Bilo je i boljih dana, ali nećemo se žaliti. Nažalost, u Kielu sam, nisam u Budimpešti ni u Szegedu s dečkima, javio se Domagoj Duvnjak (33) u program RTL-a i objasnio što se događalo u posljednjih mjesec dana.

Najbolji hrvatski rukometaš, podsjetimo, nije zaigrao za reprezentaciju na ovom Euru, a ni neće zbog ozljede leđa na što se nadovezao i korona virus.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatski navijači u Budimpešti

Pokretanje videa...

Hrvatski navijači stigli ispred MVM Arene u Budimpešti na današnju utakmicu VIDEO

- Čudno vrijeme, imao sam zadnju utakmicu 26. prosinca s Kielom, 1. siječnja imali smo okupljanje. Već 26. prosinca imao sam problema s leđima, igrao sam pod blokadom. Dogovorio sam se s izbornikom da mi se leđa umire prvih nekoliko dana. Nažalost, nisam dočekao ni to jer sam 4. siječnja dobio koronu, s tim da sam jedva došao na okupljanje. Jučer sam obavio prvi trening, tako da 25 dana nisam potrčao 10 metara. Više sam sad imao pauze nego na ljeto - nasmijao se Dule.

Postojala je neka šansa da se priključi reprezentaciji, barem kao moralna podrška.

- Svi koji me znaju znaju da bih došao pomoći da je bilo ikakve šanse. Bilo je šanse da barem budem tamo, ali leđa jednostavno nisu izdržala. Sad sam u trenažnom procesu, pod terapijama i nadam se da će biti dobro.

Srčana Hrvatska herojski ispala iz borbe za europsku medalju
Srčana Hrvatska herojski ispala iz borbe za europsku medalju

Kako je doživio poraz od Crnogoraca?

- Uh, jako teško komentirati. Jednostavno, nije se dogodila energija koja je bila u Szegedu. Evo, dat ću jedan banalan primjer. Napravimo u prvih par minuta dvije, tri blokade, a nitko s klupe nije se digao. Svi su trebali biti kao jedan! Uvukla se nervoza, a to je logično jer je većina njih prvi put stajala u obrani. Crna Gora je namirisala krv... Ali svima koji su naknadno došli treba čestitati. To što oni prolaze jako teško mi možemo razumjeti sjedeći na kauču.

Od 2016. osvojili smo samo jednu medalju, a ponekad su se i srebra i bronce smatrali neuspjehom. Jesmo li razmazili naciju?

- Mislim da smo osvojili tri ili četiri bronce zaredom. Kad se to sad pogleda, bio je tu rezultat, ali naši ljudi razmišljaju: mogli smo i više. To su definitivno bili veliki uspjesi - kaže Duvnjak.

Sve o rukometnom Euru: Tko, kad i gdje igra, koji su rezultati?
Sve o rukometnom Euru: Tko, kad i gdje igra, koji su rezultati?

Kako mu se čine Hrvoje Horvat i Ivano Balić kao trenerski tandem?

- Jako se dobro slažu. Nema smisla pričati o Ivanu kao igraču, on ima te sitnice, vidi sve živo na terenu. Izbornik ima obranu i napad i nadopunjavali su se. Jako im je teško i ne bih im bio u koži - rekao je igrač Kiela.

U reprezentaciji je 16 godina, na leđima su mu 33. Dokle će još trajati?

- Igrat ću dokle me god zdravlje bude služilo i dokle god izbornik i stručni stožer smatraju da će me trebati - jasan je bio Duvnjak.

Neodlučan je ipak ostao na pitanje Drage Vukovića što poslije karijere.

- Stvarno neću ništa govoriti...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje
NOVA GLUPOST

EHF uručio Francuzima 'drvenu' medalju. Porte: Ma to je s*anje

Europska rukometna federacija je iznenadila javnost dodijelivši tzv. komemorativne medalje Francuzima, koji su izgubili u utakmici za broncu. Legendarni igrač nije bio previše oduševljen

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo
KORONA NATJECANJA

Danski izbornik: Nadam se da je ovo zadnje ovakvo prvenstvo. Ovako stvarno više ne možemo

Za dobro svih reprezentacija, igrača, navijača, nadam se da je ovo posljednje ovakvo prvenstvo jer ćemo inače svi poludjeti, rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen nakon završetka Eura
Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu
MIR, MIR, NITKO NIJE KRIV

Metličić i Šprem zakopali ratnu sjekiru: Evo što su rekli Horvatu

Legende hrvatskog rukometa odlučile su podvući crtu u studiju RTL-a i zaboraviti sve što se proteklih dana i tjedana događalo između njih i izbornika Hrvoja Horvata. Pružili su ruku pomirenja