Obavijesti

Sport

Komentari 11

Dva brata, jedan Francuz, drugi Gvinejac, a mama na tribinama

Dva brata, jedan Francuz, drugi Gvinejac, a mama na tribinama
1

Manchester United i Saint-Etienne večeras (21.05 sati) se susreću u 1/16 finala Europske lige. Florentin Pogba (26) prvi će put u karijeri igrati protiv mlađeg i boljeg brata Paula (23)

VIDEO

Da se vrijeme vrati točno pola stoljeća unatrag, recimo u veljaču 1967. godine, okršaj Manchester Uniteda i Saint-Etiennea bio bi "sudar titana". Danas je realnost ipak malo drukčija, francuski sastav bez naslova prvaka je još od 1981., a ni United se zadnjih par sezona ne osjeća baš najbolje... I tako će se večeras na Old Traffordu igrati manje "sudar titana", a više obiteljski okršaj. Pogba na Pogbu, Florentin na Paula, stariji brat na mlađeg. Prvi put ikad.

- Mama će biti na tribinama, naravno. Ovakve utakmice nisu baš česte u karijeri jednoga igrača, možda će i njoj ovo biti jedina prilika da vidi dva svoja sina kako igraju jedan protiv drugoga. U svemu tome je najbolje to što ona ne može izgubiti - kazao je Florentin (26), koji je pripremio i poseban imidž za utakmicu protiv brata.

 

Visite de la mama swag lol 👊🏿 after match family day @equipedefrance #fiersdetrebleus #firstneverfollows

A post shared by Paul Labile Pogba (@paulpogba)

Frizer mu je s jedne strane glave "iscrtao" broj 6, a s druge broj 19.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moj broj je 19, a šestica je posvećena njemu. Nadam se da ćemo obojica uživati - poželio je Florentin.

O karijeri mlađeg brata puno se toga zna. Manchester United, Juventus, Manchester United, 100 milijuna eura, najskuplji nogometaš u povijesti... I francuska reprezentacija. Florentin je imao bitno drukčiji put. Bio je u nogometnoj školi Celte iz Viga, zatim Sedana, u kojem je odigrao i prve seniorske utakmice, a od ljeta 2013. nosi dres Saint-Etiennea. Po zanimanje je obrambeni igrač, a njegova reprezentacija nije Francuska nego - Gvineja. On je i rođen u Conakryju, glavnom gvinejskom gradu, dok je Paul svijet ugledao u Francuskoj Lagny-sur-Marneu.

- Gledao sam ždrijeb i kad sam vidio da smo izvukli United, prvo sam pomislio: 'Odlično, ovo je jedan san koji će se ostvariti' - kazao je Florentin i dodao:

- Kao djeca smo svaki dan igrali nogomet zajedno i sanjali da ćemo nas dvojica, skupa s našim trećim bratom Mathiasom odigrati zajedno utakmicu kao profesionalni nogometaši. To je bio i ostao moj najveći san. Zasad nismo u tome uspjeli, ali i utakmica ove razine u kojoj smo istovremeno na terenu dovoljno je dobra utjeha.

 

Throwback to the Batgang 😂 #TBT #batman #brothers

A post shared by Paul Labile Pogba (@paulpogba)

Naravno da sve ovo nije moglo proći bez "podbadanja".

- Uh, naravno... Otkad smo izvukli jedan drugoga, stalno razmjenjujemo poruke: 'Čuvaj se, utakmica se bliži!' Prijeti on meni, ja njemu i tako u krug - sa smiješkom kaže Florentin.

Treći brat Mathias, kojeg je ranije spomenuo, njegov je blizanac. Rođen je nekoliko minuta nakon Florentina, a danas je igrač Sparte iz Rotterdama. Kako su braća branič i veznjak, logično je da je Mathias napadač. Na dresu također, kao i Florentin, nosi broj 19. Vjerojatno to ima veze sa zajedničkim datumom rođenja - 19. kolovoza 1990... Isti taj broj na dresu nosio je jedno vrijeme i Paul u francuskoj reprezentaciji. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi