Obavijesti

Sport

Komentari 43

Dva gola à la Baka Slišković na jednoj utakmici, to se ne pamti

Dva gola à la Baka Slišković na jednoj utakmici, to se ne pamti
1

SPEKTAKULARNO IZLIJETANJE IZ EUROPE Tko god je bio na utakmici Hajduka i Evertona pamtit će je cijeli život. Pa kad ste zadnji put vidjeli dva gola u stilu Bake Sliškovića na jednoj utakmici?!

VIDEO

Drama. Vodstvo. Fešta. Penal. Pa gol s centra i - adio Mare. Nema što, bila je ovo spektakularna utakmica, jedna od onih o kojima će se još dugo pričati. Ali fešta od baluna na kraju nije završila sretno - Hajduk je ipak zasluženo ispao (1-1).

Everton je otkrio puno toga o ovoj momčadi "bijelih". Ostavit će ova utakmica, nema sumnje, za mnoge njene protagoniste trajan pečat - i dobar i loš. Pođimo od golmana.

- E, a sićaš se ono kad je Stipica primija gol s centra protiv Evertona... - pričat će Hajdukovi navijači još godinama nakon spektakularnog ispadanja od moćnog Evertona. 

Hajdukov golman definitivno nije "truba", nije netalentiran. Ali ima problem. Često prima golove iz velike daljine. Stipičini problemi nisu počeli s Evertonom i bojimo se da s Evertonom neće završiti.

Prvi gol iz velike udaljenosti primio je, koliko se sjećamo, protiv Rijeke u finišu prošle sezone (Maleš).  Pa mu je s valja 30 metara zabio Cibalijin Vitaić. Pa ga je s 25 metara probušio Olmo u derbiju s Dinamom.

Pa sad s valjda 45 metara 45 milijuna vrijedni Gylfi Sigurdsson. Stipica ima još puno za učiti, definitivno. Probajte se, recimo, sjetiti koliko je golova s 20-30-40 metara na golu Hajduka primio Lovre Kalinić? Ne sjećate se ovako na prvu nijednog, jel' da?

Onda slučaj Said. Svaka čast Carrillu, ali ozbiljnoj momčadi ne smije se dogoditi da se igrači svađaju tko će pucati penal. Toga nema. Zna se kome ide lopta. kad je Futacs tu, onda Futacs. Kad nije tu, onda Carrillo mora jasno reći - ti si taj. Ili - ti, Saide, nisi taj.

Nevjerojatna je glupost koju je napravio Hajdukov napadač. Još od Pippa Inzaghija nismo vidjeli ovakvu grabež kod penala. I naravno da ćeš ga onda promašiti, Saide. Jer nisi Pippo. Da jesi, igrao bi Serie A.

Onda Vlašić. Ovo je bilo, ajde da ne pretjeramo, premierligaški. Kao šilo išao je Hajdukov wunderkind kroz obranu Evertona, jednu od najboljih u Premiershipu definitivno.

Bila je ovo, nadamo se, utakmica istine za Hajdukova dragulja. Hranio je loptama Ercega i Saida. Još je i pametno spriječio Saida da ne reagira kad mu je publika zviždala dok je izlazio iz igre. Definitivno, neki drukčiji Vlašić otkako je došao Carrillo. 

Pa Ante Erceg. Koliko dobrih stvari na samo jednoj utakmici. Da mu je Said dao da izvede onaj penal, možda bismo sad pisali o junaku velike Hajdukove pobjede. Ovako, njegova je možda i najbolja utakmica u dresu Hajduka ostala nenagrađena golom ili asistencijom. Šteta, zaslužio je.

Pa Radoševićeva bomba koja će se pamtiti, zapravo se ne sjećamo kad smo na jednoj utakmici vidjeli dva gola à la Baka Slišković.

Velimo vam, dugo će se o ovoj utakmici pričati. A to znači da je ulaznica vrijedila svake kune.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu