Obavijesti

Sport

Komentari 11

Kako se kovala bronca: Goran je na terenu proveo čak 14 sati

Kako se kovala bronca: Goran je na terenu proveo čak 14 sati
1

Brončana medalja Gorana Ivaniševića bilo je prvo olimpijsko odličje za Hrvatsku i zauvijek će biti upisano u našoj sportskoj povijesti. Njegov je nastup ušao i u anale modernog tenisa...

VIDEO

Dvije brončane medalje iz Barcelone 1992. su nam donijeli tenisači Goran Ivanišević i Goran Prpić, i to u pojedinačnoj konkurenciji i u igri parova.

U pojedinačnoj konkurenciji Ivanišević je do polufinala odigrao na zemljanoj podlozi četiri dvoboja koja je dobio u pet setova. Najprije je sa 6:2, 6:2, 6:7, 4:6, 6:3 svladao Portugalca Motu, a u drugom kolu sa 6:7, 6:2, 1:6, 6:3, 6:2 Nizozemca Paula Haarhuisa.

U osmini finala svladao je s 3:6, 6:0, 4:6, 7:6 i 9:7 Jacoba Hlaseka iz Češke i Slovačke, a u četvrtfinalu Francuza Fabricea Santoroa sa 6:7, 6:7, 6:4, 6:4, 8:6.

- Ni sam ne znam kako sam izvukao to u osmini finala. Mislio sam da ću izdahnuti, pržilo je 40 stupnjeva, no odjednom sam dobio neku novu energiju - pričao je Goran kasnije.

U polufinalu, kad je već osigurao brončano odličje, ponestalo mu je snage pa ga je sa 6:3, 7:5 i 6:2 svladao osvajač zlatne medalje, Švicarac Mark Rosset.

- Za mene nije bilo izgubljenog poena, gema. Znao sam da ovaj put ne igram za sebe, nego za Hrvatsku - rekao je Goran.

VIDEO

Brončana medalja Gorana Ivaniševića bilo je prvo olimpijsko odličje za Hrvatsku i zauvijek će biti upisano u našoj sportskoj povijesti. Njegov je nastup ušao i u anale modernog tenisa jer dotad nitko nije dobio četiri dvoboja u pet setova zaredom.

Za taj pothvat naš najbolji tenisač svih vremena morao je na zemljanoj podlozi stadiona Vall d Hebrona igrati 14 sati i šest minuta.

U igri parova Ivanišević i Prpić u prvom su kolu s 2:6, 6:4, 6:2, 6:2 svladali Haarhuisa i Koevermansa iz Nizozemske, u osmini finala Indonežane Suharyadia i Wiryawadia sa 7:5, 6:2, 6:2, a u četvrtfinalu i Indijce Chrishnana i Paesa sa 7:6, 5:7, 6:4, 6:3.

U polufinalu, kad je već bila osigurana brončana medalja, Ivaniševića i Prpića su sa 7:6, 3:6, 6:3, 2:6, 6:2 pobijedili osvajači srebrne medalje Ferreira i Norval iz Južnoafričke Republike.

- Bio sam ponosan, i na sebe i na sve što su hrvatski sportaši predstavljali. Znao sam koliko je to važno i zato sam bio sretan što mogu reći da sam osvojio dvije olimpijske medalje za Hrvatsku - kaže Ivanišević.

Goran je nosio i hrvatsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara, a taj trenutak mu je, kaže, uz osvajanje Wimbledona, ostao najveći koji je doživio u karijeri.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka