Obavijesti

Sport

Komentari 24

Dva hrvatska igrača u TOP 20 transfera u siječanjskom roku

Dva hrvatska igrača u TOP 20 transfera u siječanjskom roku
2

Leicester je kupio Kramarića za 9 mil. eura što je 14. transfer po vrijednosti. Bayer Leverkusen otkupio je Jedvajev ugovor od Rome za sedam milijuna € (20. mjesto)

VIDEO

Završio je zimski prijelazni rok. Za rekordan transfer pobrinuo se Mourinhov Chelsea koji je kupio Juana Cuadrada iz Fiorentine. Kolumbijac je stigao u transferu od 33,4 milijuna eura, ali uz sve bonuse transfer se penje i do 40 milijuna. 

Manchester City pojačao se u napadu Wilfriedom Bonyjem, koji je na Etihad stigao iz Swansea Cityja u transferu od 32,3 milijuna eura. 

Wolfsburg je za Andrea Schürrlea iskrcao 32 milijuna  Chelseaju, čime je taj transfer postao treći najveći u povijesti Bundeslige. Za jednog igrača više je platio jedino Bayern kod dovođena Martineza i Götzea. Kad smo kod Bundeslige, spomenimo i povratak Ivice Olića, koji je u transferu od 1,5 milijuna  završio u HSV-u.

Bayer Leverkusen otkupio je ugovor Tina Jedvaja od Rome. Apotekari su platili sedam milijuna eura za mladog hrvatskog braniča za kojeg smatraju kako će im biti važan kotačić u budućnosti. Osim Jedvaja, koji je po visini transfera na 20. mjestu, u TOP 20 je još jedan Hrvat. Leicester City doveo je Andreja Kramarića iz Rijeke u transferu od 9 milijuna eura. Taj je transfer 14. po vrijednosti u zimskom roku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U talijanskoj ligi Inter i Milan pojačali su se u napadu. Lukas Podolski i Xherdan Shaqiri stigli su na posudbe u Inter, Marcelo Brozović doveden je na posudbu za tri milijuna eura, ali će ga Inter kupiti na ljeto te bi transfer trebao iznositi oko osam milijuna eura. Time bi Brozović ušao među 20 najskupljih, no kako ga ni Transfermarkt nije službeno uvrstio u izbor, tako ga ni mi nismo uzeli u obzir. Slična je situacija i s Dujom Čopom, koji je iz Dinama stigao u Cagliari. Talijanski klub platio je Dinamu 1,5 milijuna eura, a još će navodno dodati tri milijuna kod otkupa ugovora hrvatskog napadač. Milan je Interu odgovorio dovođenjem Mattia Destra i Alessija Cercija. Ivan Strinić pridružio se koloniji hrvatskih igrača u Seriji A. Lijevi bek reprezentacije došao je u redove Napolija kao slobodan igrač.

Real i Barcelona uglavnom su "mirovali". Real je odlučio da ima momčad sposobnu za naslov u Primeri i obranu naslova u Ligi prvaka, dok Barca i da želi, ne može kupovati igrače zbog Fifine zabrane. Real je doveo brazilskog defenzivnog veznjaka iz Cruzeira, Lucasa Silvu, a za njega su "kraljevi" platili 13 milijuna eura. 

Rijeka kupovala, Hajduk otpisivao

Dinamo je prodao Čopa i Brozovića, a doveo je rumunjskog reprezentativca Alexandrua Matela iz Astre. Matel je potpisao na četiri i pol godine. Prometno je bilo na Kantridi. Rijeka je ostala bez Jajala i Kvržića, klub je otpisao Krstanovića, ali su zato doveli Tomasova, Balaja, Hristova, Alexa, Bradarića, Radoševića i Mišića. 

Hajduk je uglavnom raskidao ugovore. Splićani su raskinuli s Abduholikovim, Ljubičićem, Anđelkovićem, Jonjićem i Lučićem, a prodali su Milića za pola milijuna eura. Split je doveo Tomislava Barbarića iz Sturma. U Hrvatskoj prijelazni rok traje do 16. veljače pa klubovi još imaju šanse pojačati svoje redove.

Kroz galeriju na Goalu pogledajte najveće transfere zimskog roka te najbogatije zimske transfere hrvatskih igrača kroz povijest. Na prvom mjestu je Mateo Kovačić koji je koštao kao jedan legendarni hrvatski napadač.

Transfermarkt
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu