Obavijesti

Sport

Komentari 3

Dva klinca već igraju za Milan i Bayern: Sanjaju dres 'vatrenih'

Dva klinca već igraju za Milan i Bayern: Sanjaju dres 'vatrenih'
1

Antonio Mionić prošle je godine napustio Istru i potpisao za Milan, najbolji je prijatelj Daniela Maldinija, Paolova sina. Ivana Mihaljevića u Njemačkoj je pronašao Zorislav Srebrić, a ovaj je potpisao za Bayern

VIDEO

Bayern našeg Nike Kovača pobijedio je Milan 1-0 na pripremnom International Champions Cupu, a utakmica je hrvatskim pratiteljima nogometa bila zanimljiva zbog nekoliko stvari. 

Prvu utakmicu za Milan odigrao je hrvatski reprezentativni lijevi bek Ivan Strinić. Prvu nakon srebra u Rusiji. Godinu dana bio je Strina bez nogometa, ponajviše zbog problema sa srcem (hipertrofija op.a.). U vizijama trenera Marca Giampaola Strinić je stoper, a na toj poziciji zaigrao je protiv Bayerna.

Strinić stoper, Bayern i Milan promovirali hrvatske talente!
Strinić stoper, Bayern i Milan promovirali hrvatske talente!

Najbolji Maldinijev prijatelj

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zaigrao je za talijanskog velikana još jedan hrvatski igrač, Antonio Mionić (18). Giampaolo ga je stavio u zadnjoj minuti. 

Mionić je iz Pule, prošloga je ljeta otišao u Milan i igrao za mladu momčad u Primaveri, ali ga je tadašnji trener Gattuso u nekoliko navrata na treninzima priključio prvoj momčadi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antonio Mionić (@antoniomionic) on

- Antonio Mionić je jako zanimljiv vezni igrač, da nije ne bi ga uzeo veliki Milan. Mi ga pratimo, on je na našem širem popisu U-19 reprezentacije koju sada vodi Joe Šimunić. Zvali smo ga i na posljednje reprezentativne akcije, točnije za turnir u Slovačku, ali ga Milan tada nije pustio. To je bilo u svibnju, njima je bila završnica sezone, pa im je bio potreban - kaže Petar Krpan, HNS-ov glavni instruktor pa nastavlja:

- Sigurno da mu odlazak na pripreme s prvom momčadi Milana, pa i koja minuta u ovakvim utakmica kao protiv Bayerna jako puno pomaže, takvo iskustvo je neprocjenjivo. I to nas sve veseli, kažem mi na njega najozbiljnije računamo i dalje. Mionić je igrač u oba smjera, za mene je nešto između 'šestice' i 'osmice', a može igrati na obje pozicije. Veliki je potencijal, vjerujemo da će se razviti i u pravog seniorskog igrača.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🔄⚽️ #weareacmilan#primaverateam

A post shared by Antonio Mionić (@antoniomionic) on

Ponikao je u Istri 1961 za koju je briljirao u kadetima, a onda su jednog dana na vrata pulskog prvoligaša pokucali skauti Milana koji su ga odveli na Apenine. U Milanu se najviše druži s Danielom Maldinijem (17), sinom sportskog direktora Paola Maldinija (51).

Mionić je za U-17 reprezentaciju Hrvatske odigrao četiri utakmice, a nastupima za prvu momčad Milana mogao bi dodatno podebljati svoju točku na radarima hrvatskih izbornika.

Za njegove usluge bila je zainteresirana i Genoa koja je Istri poslala službenu ponudu, a stidljivo su se javili i Atalanta i Hajduk, ali zov Milana bio je prejak.

Lovren mu poklonio dres

Ima i Bayern svog hrvatskog aduta. Protiv Milana je za Bayern zaigrao Kovačev 'libling' Ivan Mihaljević (18). Mladi hrvatski branič došao je u Bayern prošloga ljeta iz Unterhachinga, gdje je bio kapetan, visok je 190 cm, a može igrati na mjestu stopera, lijevog beka i zadnjeg veznog.

HSV Hamburg Hamburg Hamburg HSV Hamburg Hamburg Hamburg, Test match, Test, Friendly Match, Preparatory Match versus FC Bayern Munich Munich

Idol mu je Dejan Lovren i Sergio Ramos, a roditelji su mu Hrvati iz BiH, iz kraja odakle je i Zlatko Dalić. Igrao je za Hrvatsku U-18 i kazao da bi mu ostvarenje sna bilo zaigrati za "vatrene".

Lovren mu je čak preko nekih zajedničkih prijatelja poslao svoj dres i kopačke. Uspoređuju ga s Vedranom Ćorlukom, a prvi ga je u Njemačkoj gledao Zorislav Srebrić

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...