Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Dvostruki zlatni s Olimpijskih igara suspendiran zbog dopinga

Nakon što mu je USADA u krvi pronašla testosteron, američki plivač Conor Dwyer (30) na Instagramu je objavio kako prekida karijeru. Sad je stigla i kazna te je jasno zašto se odmah povukao

Olympic Games 2016 Swimming
Foto: Michael Kappeler/DPA/PIXSELL
1 komentara

Američki plivač Conor Dwyer (30), dvostruki osvajač olimpijske zlatne medalje, suspendiran je na 20 mjeseci zbog dopinga, nakon što je u njegovoj krvi pronađen testosteron, objavila je Američka antidopinška agencija (USADA).

FILE PHOTO: Swimming - Men's 200m Freestyle Victory Ceremony | Autor: DAVID GRAY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: DAVID GRAY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Odmah nakon USADA-inog priopćenja, Dwyer je na Instagramu objavio kako prekida karijeru. USADA je najprije tražila suspenziju u trajanju od četiri godine nakon što je Dwyer bio pozitivan na dopinškim kontrolama izvan natjecanja provedenim 15. i 27. studenog te 20. prosinca 2018.

Međutim, neovisni panel od tri suca arbitražnog povjerenstva je ocijenio da je suspenzija u trajanju od 20 mjeseci primjerenija u ovom slučaju u kojem se plivač samo liječio onako kako su mu savjetovali vanjski liječnici. Prema mišljenju panela, Dwyer "je mislio da se radi o liječenju koje je u skladu s njegovim psihološkim stanjem i da to neće imati nikakve posljedice na na sportsku izvedbu jer mu je to tako predstavljeno".

Olympic Games 2016 Swimming | Autor: Michael Kappeler/DPA/PIXSELL Foto: Michael Kappeler/DPA/PIXSELL

Suspenzija za Dwyera, koji je osvojio zlatne medalje u štafeti na OI u Londonu 2012. i na OI u Rio de Janeiru 2016. kao i broncu na 200m slobodno u Riu, počinje teći od 21. prosinca 2018. kada mu je dosuđena i privremena suspenzija.

On se povukao iz američke reprezentacije za SP 2019. i neće moći sudjelovati na kvalifikacijama za OI u Tokiju 2020. s obzirom da mu suspenzija ističe u kolovozu iduće godine. (fh)

Naši partneri pišu
Message