Obavijesti

Sport

Komentari 0

Džomba: Siguran sam da ćemo biti iznenađenje

Džomba: Siguran sam da ćemo biti iznenađenje
4

U prvom kolu Lige prvaka rukometaši Zagreb Croatia osiguranja u srijedu gostuju u Španjolskoj kod Ademar Leona u kojem igraju Valčić i Alilović

VIDEO

Čelnici RK Croatia osiguranja Zagreb ispunili su prošlosezonska obećanja te ovog ljeta u svoje redove vratili hrvatske reprezentativce Mirzu Džombu, Igora Vorija, Denisa Špoljarića, Makedonca Kiru Lazarova, doveli golmana Dragana Jerkovića. To je prvi korak prema ambicioznom planu vraćanja kluba u europski vrh, odnosno želje da se zagrebaši već sljedeće sezone bore za naslov europskih klupskih prvaka. Na početku nove sezone u klub se vratio i trener Lino Červar, koji će na raspolaganju imati čak jedanaest reprezentativaca.
- Siguran sam da ćemo biti iznenađenje već ove sezone - uvjeren je iskusni Mirza Džomba, koji se u Zagreb vratio nakon šestogodišnje pečalbe u Mađarskoj i Španjolskoj te dodao:
- Momčad je idealan spoj mladosti i iskustva, ima ovdje mladih dečki koji već neko vrijeme nose igru, prije svih Horvat i Duvnjak. Pred njima je sjajna budućnost.
Makedonac Kiro Lazarov najveće je pojačanje zagrebaša jer će pokriti bolno mjesto desnoga vanjskog, a u posljednje dvije sezone Kiro je bio među najboljim strijelcima rukometne LP-a.
- Najvažnije je da izborimo drugi krug natjecanja, a onda, ako nas ždrijeb pomazi, možemo daleko dogurati već ove sezone.
A zagrebaši će prolaz tražiti uz Ademara iz Leona koji ih je prošle sezone izbacio u polufinalu Kupa kupova, a 2005. godine Španjolci su bili bolji u finalu istog natjecanja. Uz njih je u skupini i švicarski Schaffhausen kojeg vodi naš trener Goran Perkovac te skopski Vardar koji je apsolutni autsajder.

HRVATI NOSITELJI IGRE NAJBOLJIH EUROPSKIH KLUBOVA
Čak sedam hrvatskih igrača branit će boje španjolskih klubova u Ligi prvaka - Ivano Balić, Davor Dominiković i Valter Matošević u Portlandu, Mirko Alilović i Tonči Valčić u Ademar Leonu, Petar Metličić u Ciudad Realu i Venio Losert u Barceloni. U Njemačkoj su Blaženko Lacković u Flensburgu i Vedran Zrnić u Gummersbachu, a Renato Sulić i Igor Kos u slovenskom Celju.

U LIGI PRVAKA S NOVIM SUSTAVOM NATJECANJA
Rukometaši će u novoj sezoni igrati i po novom sustavu natjecanja. EHF je uslišio želje klubova te će nakon prvoga kruga (osam skupina po četiri kluba) dva prvoplasirana iz svake skupine činiti nove četiri skupine po četiri kluba, a trećeplasirani sezonu nastavlja u Kupu kupova.
Pobjednici tih skupina idu izravno u polufinala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu