Obavijesti

Sport

Komentari 100

E, ovo je bio nogomet! Sretan rođendan, veliki Ronaldinho...

E, ovo je bio nogomet! Sretan rođendan, veliki Ronaldinho...
1

Prije 37 godina rodio se igrač koji je promijenio nogomet. Ronaldinho je bio toliko dobar da mu se u dresu Barcelone naklonio čak i Santiago Bernabeu. Nitko nikad nije igrao nogomet na takav način

VIDEO

Ronaldo de Assis Moreira danas slavi 37. rođendan. Navijali vi za Real ili Barcelonu, čak ne morate ni voljeti nogomet, ali ono što je ovaj brazilski čarobnjak radio na terenima nikoga nije ostavljalo ravnodušnim.

Jedan je od rijetkih igrača Barcelone kojem se Santiago Bernabeu naklonio i zapljeskao, a mnogi će se složiti da je Gaucho najatraktivniji igrač koji je ikad harao nogometnim travnjacima.

Nadimak Ronaldinho dobio je jer je najčešće bio najmanji u mlađim danima u Brazilu gdje je počeo igrati već s osam godina. Kad je imao 13 njegova momčad pobijedila je 23-0, a on je zabio sve golove.

Svijet ga je prvi put upoznao 1997. godine na U-17 Svjetskom prvenstvu. Čuda je radio u Gremiju, a brazilsku ligu odavno je prerastao. Htio ga je Arsenal, ali Ronaldinho nije mogao dobiti dozvolu jer nije imao dovoljno nastupa za Brazil.

Potpisao je za Paris Saint-Germain 2001. godine za pet milijuna eura. Kakva je to postava Parižana bila! Ronaldinho, Jay Jay Okocha i naprijed Nicolas Anelka. Nakon dvije godine u PSG-u Gaucho prelazi u Barcelonu.

Tadašnji predsjednik Katalonaca obećao je da će dovesti Davida Bechkama, ali njega je uzeo Real. Barca je nadmašila ponudu Manchester Uniteda i za 30 milijuna eura dovela je Ronaldinha. Pun pogodak jer Gaucho je tada bio na vrhuncu.

Poigravao se s protivnicima, driblao ih, zabavljao publiku, a bio je toliko dobar da je sam pobijedio Real na što mu je Bernabeu ustao i zapljeskao.

 

Nakon Barcelone odlazi u Milan koji je bio njegov posljednji europski klub. Pokušao se vratiti, ali nije to bio onaj isti Ronaldinho pa je spakirao stvari i vratio se u Brazil gdje je posljednju utakmicu odigrao za Fluminense.

Ronaldinho je obilježio jednu nogometnu eru. Pamtit će se njegove majstorije u dresu PSG-a, Barce i Milana, kao i u brazilskoj reprezentaciji.

Siroti David Seaman i dalje sanja onaj gol koji mu je utrpao Gaucho s više od 30 metara. Bio je to gol koji je izbacio Englesku sa SP-a 2002. godine.

 

S Barcom je osvojio dva naslova prvaka Španjolske, dva Superkupa i Ligu prvaka, u dresu Milana uzeo je naslov u Italiji, s Brazilom je osvojio Copa Americu i Svjetsko prvenstvo 2002. godine kao i Kup konfederacija.

Mogao je dugo vladati svjetskim nogometom, ali on je bio posebnjak, čovjek koji je volio zabave i noćni život i ako mu se nije igralo, tu nitko ništa nije mogao. No kad je bio na vrhuncu, njemu nisu mogli ništa.

Uživajte...

 

Njegov prvi gol za Barcelonu

Ramos mu je bio omiljena mušterija

 

Kako ga zaustaviti? Nikako!

 

Ako niste premladi, sjetit ćete se Joge Bonito

 

Ronaldinho prije dolaska u Europu

 

S njim je bilo zabavno čak i na zagrijavanju

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti