Obavijesti

Sport

Komentari 0

Eduardo: Još sam '07. znao da Zdravko Mamić uzima novac...

Eduardo: Još sam '07. znao da Zdravko Mamić uzima novac...
1

EDUARDOV SUD Kad sam završio na sudu sa Zdravkom Mamićem, u hrvatskoj reprezentaciji počeli su problemi, rekao nam je u intervjuu Eduardo da Silva (32)

VIDEO

Jedva čekam ogled Dinama i Arsenala. Tad ćemo biti u karanteni, ali nema šanse da propustim ovu utakmicu, to su dva moja kluba. I baš zato volio bih da završi remijem, bez pobjednika, javio se iz Ukrajine Eduardo da Silva (32). 

U Dinamu je proveo šest godina, a u Arsenalu tri. Jedini je igrač u povijesti kojeg je Dinamo prodao Arsenalu, za 10-ak milijuna eura, a transfera se i danas dobro sjeća. Transfera u izvedbi pritvorenog Zdravka Mamića...

- Znate da sam s njim na sudu, da se borim za svoja prava, a ovo što sad izlazi na vidjelo svih je ovih godina bilo javna tajna, samo su mnogi šutjeli o tome. Ja sam to shvatio kad sam odlazio u Arsenal - rekao nam je Eduardo i nastavio:

- Tad mi je bio menadžer i nakon tako velikog transfera bilo mi je jasno da nešto nije u redu. Sav novac od transfera išao je u klub, on kao menadžer po tome ne bi ništa zaradio. Bilo mi je jasno da uzima novac, samo nije bilo potvrde i dokaza za to. Dakle, još prije osam godina moglo se znati da neke stvari tu baš i nisu u redu.

Tko to tamo putuje?

U međuvremenu je Eduardo zabijao za Arsenal, slomio nogu, otišao iz Londona u Donjeck, završio na sudu s Mamićem, otišao u Brazil igrati za Flamengo pa se prošlog ljeta vratio u Šahtar. Naravno, i oprostio se od reprezentacije...

- Mnogo toga za mene nije bilo dobro otkad sam završio na sudu. Bilo mi je nejasno kakvi to ljudi, koji nemaju baš nikakve veze s nogometom, idu na putovanja s reprezentacijom. Nisam se više osjećao tako slobodno - kaže Eduardo, koji se više ne želi vraćati u dres hrvatske reprezentacije iako se o tome puno govorilo nakon što je Ante Čačić na izborničkoj klupi naslijedio Niku Kovača.

- Pomirio sam se s tim da je s reprezentacijom gotovo. Kad je izbornik Čačić bio u Kijevu, javio sam mu se i došao ga pozdraviti. Jako ga poštujem, trenirao me u Zaprešiću kao mladog igrača, ali s reprezentacijom sam završio. Mislim da sam Hrvatskoj puno dao i sad sam odlučio više se posvetiti obitelji i klupskim obvezama - kaže hrvatski Brazilac.

Ostao je samo Rosický

Klupske i sve ostale obveze nakratko će zapostaviti večeras od 20:45, kad će se smjestiti ispred televizora.

- Dinamu će biti jako teško jer, kako čujem, Arsenal se još nije pomirio s ispadanjem iz Lige prvaka, oni i dalje vide svoju šansu za plasman u drugi krug - upozorio je Eduardo, koji je s Emiratesa otišao u ljeto 2010. godine.

- Gotovo svi igrači koji su bili sa mnom u Arsenalu otišli su, ostao je samo Tomáš Rosický. Ponekad se s njim čujem porukama - kaže Dudú.

Njegov Šahtar sutra u Lavovu dočekuje madridski Real.

- Dolaze nam Kovačić i Modrić, a ishod El Clásica neće nas zavarati. Sigurno će biti jako teško, nedostaju nam neki važni igrači, ali baš se veselim toj utakmici - zaključio je.

Za Dinamo 72, za Arsenal 20 golova

U Dinamu je Eduardo oborio rekord HNL-a s 33 gola u jednoj sezoni, a u Londonu je, unatoč ozljedi, zabio 20 puta u 67 utakmica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...