Sport

Komentari 49

Prvi put od nesreće objavit će slike Michaela Schumachera!

Prvi put od nesreće objavit će slike Michaela Schumachera!

Prije točno sedam godina i mjesec dana po mnogima najbolji vozač u F1 svih vremena Michael Schumacher (52) teško je pao na skijanju i od tad se jako malo zna o njegovom stanju. Ali to će se ubrzo promijeniti...

Michaelova obitelj je spremna. Dopustit će TV ekipi da uđe u kuću u kojoj se Schumi oporavlja nakon teškog pada na skijanju 2013. godine. Bio je na više operacije, u šestomjesečnoj induciranoj komi, a sad se oporavlja na kućnoj njezi. Njegove fotografije ni snimke nitko nije vidio od pada, a stiglo je vrijeme da cijeli svijet vidi u kakvom je stanju legendarni vozač.

Njemački dvojac Michael Wech i Hanns-Bruno Kammertons snimaju dokumentarac jednostavnog i jasnog naziva - 'Schumacher' za kojeg se još ne zna kad će izaći. Ta će ekipa na korištenje dobiti ekskluzivne slike iz doma u kojem se trenutno oporavlja po mnogima najbolji vozač u povijesti Formule 1. U njemu će sudjelovati i Michaelova supruga Corinna te Schumijev otac Rolf, kći Gina-Maria i sin Mick koji će sljedeću sezonu voziti za Haas.

- Film prikazuje Michaelovu impresivnu karijeru, ali i mnogo lica kompleksne ličnosti - objasnila je Sabine Kehm, glasnogovornica obitelji Schumacher.

Podsjetimo, Michael, inače iskusan skijaš, je tog kobnog 29. prosinca 2013. godine odlutao sa staze u francuskim Alpama, pao i udario glavom u stijenu. Kaciga mu je spasila život, ali svejedno je bio teško ozlijeđen. Dvaput su ga operirali i stavili u umjetnu komu. Nakon toga o njemu se zna jako malo.

Michael Schumacher (52) je budan, diše, srce mu ima lijep ritam. Vjerojatno može i sjesti, čak možda i napraviti neki korak uz pomoć drugih, ali ne više od toga, rekao je renomirani neurolog Erich Riederer u dokumentarnom filmu francuskog TMC-a, čije riječi prenosi talijanska Gazzetta dello Sport. Povremeno ga posjećuje i Jean Todt, predsjednik Svjetske automobilističke federacije (FIA) koji je istaknuo da Schumi prati put svog sina:

- Naravno da ga prati. Bili bismo prezadovoljni da imamo novog Schumachera u Formuli, a Michaelu ću uvijek reći isto: bori se. U odličnim je uvjetima i ima vrhunsku njegu - rekao je Todt.

Dosad je sve samo bilo na prenesenoj pisanoj riječi. Nije poznato kad će dokumentarac izaći, ali u njemu bi trebali saznati kako Schumacher izgleda nakon svih ovih godina.

Kronologija Schumijeve nesreće:

 

Najčitaniji članci