Sport

Komentari 20

Emery odlazi, na Park prinčeva stiže veliki Capello ili Mancini

Emery odlazi, na Park prinčeva stiže veliki Capello ili Mancini

Unai Emery radio je velike stvari sa Sevillom, ali u PSG-u se očito nije najbolje snašao. Čini se da ga nakon 1-6 na Nou Campu čeka otkaz. Kandidati za nasljednika su Mancini, Capello i Van Gaal

Unai Emery je na kraju prošle sezone Španjolsku zamijenio Francuskom. Došao je iz Seville u PSG. Parižani već godinama dominiraju u Francuskoj. Prvaci su, osvajaju kupove, a Emery je došao na klupu s jednim ciljem. U Parizu su željeli naslov europskog prvaka, ali to je ponovno ostao samo san.

Ne ide španjolskom treneru dobro niti u francuskom prvenstvu. PSG je deset kola prije kraja drugi. Za vodećim Monacom zaostaje tri boda. Pitanje je hoće li obraniti naslov prvaka i Emery bi uskoro mogao dobiti otkaz. Pitanje je samo koliko će gazde PSG-a još imati strpljenja.

Fabio Capello, Roberto Mancini i Louis van Gaal spominju se kao njegovi nasljednici na Parku prinčeva. Mancini je ljetos dobio otkaz u Interu, Van Gaal je bez posla od odlaska iz Manchester Uniteda, a Capello je posljednji posao imao na klupi Rusije.

Emery nije ispunio očekivanja. Imao je veliku priliku da s PSG-om napravi velike stvari u Ligi prvaka, ali je teško stradao na Nou Campu. Možda se vrati na klupu Seville ako Jorge Sampaoli u lipnju preuzme Barcu.

Najčitaniji članci