Obavijesti

Sport

Komentari 20

Emery odlazi, na Park prinčeva stiže veliki Capello ili Mancini

Emery odlazi, na Park prinčeva stiže veliki Capello ili Mancini
3

Unai Emery radio je velike stvari sa Sevillom, ali u PSG-u se očito nije najbolje snašao. Čini se da ga nakon 1-6 na Nou Campu čeka otkaz. Kandidati za nasljednika su Mancini, Capello i Van Gaal

Unai Emery je na kraju prošle sezone Španjolsku zamijenio Francuskom. Došao je iz Seville u PSG. Parižani već godinama dominiraju u Francuskoj. Prvaci su, osvajaju kupove, a Emery je došao na klupu s jednim ciljem. U Parizu su željeli naslov europskog prvaka, ali to je ponovno ostao samo san.

Ne ide španjolskom treneru dobro niti u francuskom prvenstvu. PSG je deset kola prije kraja drugi. Za vodećim Monacom zaostaje tri boda. Pitanje je hoće li obraniti naslov prvaka i Emery bi uskoro mogao dobiti otkaz. Pitanje je samo koliko će gazde PSG-a još imati strpljenja.

Fabio Capello, Roberto Mancini i Louis van Gaal spominju se kao njegovi nasljednici na Parku prinčeva. Mancini je ljetos dobio otkaz u Interu, Van Gaal je bez posla od odlaska iz Manchester Uniteda, a Capello je posljednji posao imao na klupi Rusije.

Emery nije ispunio očekivanja. Imao je veliku priliku da s PSG-om napravi velike stvari u Ligi prvaka, ali je teško stradao na Nou Campu. Možda se vrati na klupu Seville ako Jorge Sampaoli u lipnju preuzme Barcu.