Obavijesti

Sport

Komentari 21

Casemiro se u suzama oprostio od Reala i najdražih suigrača: Luka i Toni, neću vas zaboraviti

Casemiro se u suzama oprostio od Reala i najdražih suigrača: Luka i Toni, neću vas zaboraviti

Kada sam otišao iz Sao Paula 2013. godine, rekao sam sebi da ću dati sve od sebe da uspijem. To sam i učinio, utakmicama, treninzima. Uvijek sam mirno spavao, poručio je Brazilac

Malo je kome jasno kako i zašto, ali Casemiro (30) je odlučio otići iz Real Madrida. Nedostatak motivacije za ostankom presudio je, a kada se javio Manchester United s plaćom od 21,4 milijuna eura, Brazilac je izabrao odlazak na Old Trafford. I razdvojio opet teško ponovljivu Realovu veznu liniju koju je činio s Lukom Modrićem i Tonijem Kroosom. Ista je osvojila pet naslova Lige prvaka, tri u Primeri...

Pogledajte Modrićevo emotivno pismo prijatelju Casemiru: Bio si najbolji bodyguard na svijetu!
Pogledajte Modrićevo emotivno pismo prijatelju Casemiru: Bio si najbolji bodyguard na svijetu!
Ancelotti: Casemiro odlazi, želi novi izazov. Ja ga razumijem
Ancelotti: Casemiro odlazi, želi novi izazov. Ja ga razumijem

Casemiro je u Realu proveo devet godina i ostavio veliki trag koji ulazi u red najdubljih nekog stranca na Santiago Bernabeuu. Puno vremena i puno uspomena, pa je na oproštajnom govoru bilo i puno emocija... Toliko da su suze krenule već i prije govora.

- Nakon zadnjeg naslova Lige prvaka osjetio sam da je moje vrijeme ovdje završilo, iskreno. Nakon ljetnog odmora osjećaj je bio identičan. Supruga me podržavala od početka, obitelj također. Bilo je teško to reći predsjedniku Perezu, ali uvijek smo imali iskren odnos - rekao je Casemiro.

- Kada sam otišao iz Sao Paula 2013. godine, rekao sam sebi da ću dati sve od sebe da uspijem. To sam i učinio, utakmicama, treninzima. Uvijek sam mirno spavao.

Čuvajući leđa svojim "najboljim prijateljima"...

- Luka Modrić i Toni Kroos. Neću ih nikad zaboraviti. Toliko smo toga osvojili. Uz vas sam uživao.

Modrić je, pak, napisao oproštajno pismo Casemiru...

- Dragi Case, još se sjećam tvog debija za naš klub. Kako si samo bio živčan! Govorio sam ti da se smiriš, a sada kada razmišljam o tome shvaćam kako je završila priča koja je tako počela. Što si sve osvojio i ostvario! Tvoja prva sezona u Realu bila je i moja i nitko od nas nije mogao ni pomisliti što će nam sve nogomet donijeti. Postao si pravi vođa. Uvijek si bio tu za suigrače i Real Madrid. Uvijek ćemo se sjećati toga - napisao je Luka.

- Zajedno smo osvojili puno trofeja, ali meni su najvažniji zajednički trenuci s tobom iza kulisa, oni za koje ne zna nitko osim nas. Ono što smo proživljavali svakog dana u trening-kampu Valdebebas. Posebno šale s tobom jer uvijek si bio sjajno raspoložen, čak i u stresnim situacijama i kod neuspjeha. Znao sam da ću od tebe čuti: "Njega, njega". I puknuti od smijeha" Smijanje s tobom tada mi je donosilo duševni mir. Sama spoznaja da ću se okrenuti i vidjeti tebe te da ću čuti "njega, njega". Bio si najbolji tjelohranitelj na svijetu. Nedostajat ćeš mi, ali ti želim sve najbolje. Čovjek i profesionalac kao ti to zaslužuje. Prijatelju, hvala ti na svemu i sretno!

IVICA TRUŠČEK I ISTARSKI PRVACI NAJAVLJUJU FNC 7: