Obavijesti

Sport

Komentari 0

Dokić skoro zaplakala: Kao netko tko to nije imao, smatram da je podrška roditelja bitna

Dokić skoro zaplakala: Kao netko tko to nije imao, smatram da je podrška roditelja bitna

Zbilja je nevjerojatna, ali samo želim ovo reći prije nego se raspadnem. Dajte mi 15 sekundi, rekla je umirovljena tenisačica Jelena Dokić prije nego što je prokomentirala pobjednicu ovogodišnjeg Wimbledona

Bivša australska tenisačica srpskog podrijetla Jelena Dokić (38) susprezala je suze u televizijskoj emisiji. Dokić je govorila o Australki Ashleigh Barty (25) koja je osvojila ovogodišnji Wimbledon nakon što je u finalu svladala Čehinju Karolinu Pliškovu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Jelena Dokić

Pokretanje videa ...

- Zbilja je nevjerojatna, ali samo želim ovo reći prije nego se raspadnem. Dajte mi 15 sekundi - rekla je Dokić nakon što joj je voditelj rekao da prokomentira Barty. 

- Želim pozdraviti njezine roditelje, Roberta i Josie. Ljudi podcijenjuju važnost obitelji. Ona stalno priča o tome. Kao netko tko nije imao tu podršku smatram da je ovo jako bitno. Ovo će biti sjajan primjer roditeljima u Australiji i širom svijeta kako odgajati ne samo prvakinju nego i sjajno ljudsko biće. Podržite ih, nemojte raditi pritisak na njih. Zato je ona tu gdje je. Šaljem im velike pozdrave, svaka čast - rekla je emotivna bivša tenisačica. 

Naime, Dokić je bila velika nada svjetskog tenisa, 2002. godine bila je četvrta na WTA listi te je igrala u polufinalu Wimbledona. Karijeru je završila nakon što joj je dijagnosticiran poremećaj štitnjače, a puni potencijal nije ostvarila i zbog oca naslinika koji ju je godinama zlostavljao. 

Dokić, inače rođena u Osijeku, tijekom rata je preselila u Srbiju, a zatim u Australiju kao izbjeglica. Godinama se borila s depresijom nakon što ju je otac svakodnevno maltretirao, a u mirovinu je otišla 2014. godine.

Wimbledon