Sport

Komentari 3

Engleski izbornik uoči Hrvatske: Moj posao je potpuno nemoguć

Engleski izbornik uoči Hrvatske: Moj posao je potpuno nemoguć

Postoji razlog zašto nismo osvojili ovo natjecanje 37 godina i zašto nismo napredovali onako kako smo očekivali. Djelomično je to zbog toga što je naš glavni cilj pripremiti igrače za A reprezentaciju, požalio se izbornik Engleske U-21

Izbornik nogometne reprezentacije Engleske U-21 Aidy Boothroyd nazvao je svoj posao "potpuno nemogućim", govoreći uoči odlučujuće utakmice u skupini D Europskog prvenstva protiv Hrvatske u Kopru, koja je na rasporedu večeras od 18 sati.

- Znam da se za poziciju izbornika seniorske reprezentacije Engleske kaže da je nemoć posao; mislim da je biti izbornikom Engleske U-21 potpuno nemoguć posao. To kažem zbog količine igrača koje bi trebali pripremiti za seniorsku momčad, a pritom se od nas očekuje da pobjeđujemo - rekao je Boothroyd uoči dvoboja s Hrvatskom u kojem Englezima za plasman u četvrtfinale treba pobjeda uz poraz Švicarske od Portugala.

UEFA Under 21 Championship - Group D - Portugal v England

Englezi su u prvom dvoboju iznenađujuće poraženi od Švicarske (0-1), a potom su izgubili i od Portugala (0-2) koji je jednom nogom već u četvrtfinalu.

- Postoji razlog zašto nismo osvojili ovo natjecanje 37 godina i zašto nismo napredovali onako kako smo očekivali. Djelomično je to zbog toga što je naš glavni cilj pripremiti igrače za Garetha (Southgatea) i to smo učinili - istaknuo je engleski izbornik čija je momčad oslabljena zbog toga što je nekolicina vodećih igrača ove generacije angažirano u seniorskoj izabranoj vrsti za kvalifikacijske dvoboje za Svjetsko prvenstvo 2022.

UEFA Under 21 Championship - Group D - Portugal v England

Gareth Southgate je Boothroydu 'oteo' Masona Mounta, Phila Fodena i Judea Bellinghama.

- Možete li zamisliti trenera pričuvne momčadi kako od trenera prve momčadi traži najbolje igrače kako bi s njima osvojio ligu za pričuve? To se ne može dogoditi. Moj posao nije da tražim Judea, Phila ili Masona. Seniorska momčad je najvažnija i tako će uvijek biti. Kad bismo mi držali igrače ovdje, onda bi to bila sustavna pogreška - zaključio je Boothroyd.