Obavijesti

Sport

Komentari 21

Engleski mediji hvale Kovačića i čude se Gvardiolu: 'Što to igra?'

Engleski mediji hvale Kovačića i čude se Gvardiolu: 'Što to igra?'

Manchester City prošetao se do naslova svjetskog klupskog prvaka i postao prvi engleski klub s pet trofeja u jednoj godini. Hrvati su ušli s klupe, a zapaženiju ulogu imao je rekorder Mateo

VIDEO

Mateo Kovačić i Joško Gvardiol vratili su se na Bliski istok godinu dana nakon osvajanja bronce s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu u Katru i ovaj put otišli do kraja. Manchester City svjetski je klupski prvak u posljednjem izdanju ovakvog Mundijala, razbio je južnoameričkog prvaka Fluminense 4-0.

Mateo je pritom postao prvi nogometaš koji je osvojio SP klubova s tri različita kluba (dvaput s Realom, jednom s Chelseajem), a Pep Guardiola prvi trener s četiri titule (dvaput s Barcelonom, jednom s Bayernom). Manchester City postao je, pak, prvi engleski klub s pet trofeja u jednoj godini (Premiership, FA kup, Liga prvaka, Uefin superkup i SP klubova).

POGLEDAJTE VIDEO: Što rade Gvardiol i Kovačić u slobodno vrijeme

Pokretanje videa...

Izabel Kovačić pokazala što rade Gvardiol i Mateo u slobodno vrijeme: 'Ovo je stvarni život...' 00:43

Kako su engleski mediji ocijenili Hrvate?

Ni Kovačić, starter i strijelac u polufinalnoj pobjedi nad Urawom Red Diamondsima, ni Gvardiol nisu bili u prvih 11. Mateo je ušao u igru u 61. minuti umjesto Rica Lewisa, a Joško u 75. umjesto Johna Stonesa. Mateo je pritom pokrenuo akciju za treći gol koji je zabio Phil Foden.

"Ulazio je u prostor i osvojio loptu za treći gol", ocijenio je Manchester Evening News Kovačića i dao mu ocjenu 7, najveću među pet igrača s klupe.

Gvardiol je dobio šesticu uz napomenu "Nije imao puno posla".

Daily Mail nije imao opisne ocjene za zamjene, također je Kovačiću dao sedmicu, dok je Gvardiol za pola boda lošiji. Engleska verzija portala Goal.com bila je nešto rječitija, ali i škrtija s ocjenama.

"Mateo Kovačić ušao je riješiti stvari u drugom dijelu i bio iznimno učinkovit", napisali su uz ocjenu šest.

Club World Cup - Final - Manchester City v Fluminense

Što se Gvardiola tiče, pak, osvrnuli su se na činjenicu što ne igra na stoperskoj poziciji.

"Mijenjao se na beku nakon ulaska. Koriste ga na poziciji koja nije njegova", piše Goal uz ocjenu pet koju je, zanimljivo, dobio i Rodri, službeno najbolji igrač turnira.

Guardiola: Koliko god toga osvojili, idemo po još

Joško je sa zlatnom medaljom, četvrtim odličjem u malo više od godinu dana (bronca na SP-u, zlato s Leipzigom u njemačkom kupu, zlato s Uefina superkupa i sad zlato s klupskog SP-a) ponosno pozirao u društvu portugalskog suigrača Matheusa Nunesa (25) koji je fotografiju objavio na Instagramu.

- Tako sam ponosan na ovaj klub. Napravili smo nevjerojatnu stvar. Osvojiti ovaj trofej znači biti najbolji na svijetu i svi naši igrači, treneri, ljudi u pozadini marljivo rade svaki dan kako bi nam donijeli ovaj uspjeh. Na to sam kao trener najviše ponosan, uvijek smo tu. Koliko god toga osvojili, opet ćemo se boriti za idući. Trostruka kruna bila je posebna, ali još dva trofeja pokazuje jedinstven mentalitet ove momčadi, kluba i njegovih navijača. Nijedna druga engleska momčad u tome nije uspjela i uvijek ćemo se sjećati nevjerojatnog vremena koje smo proveli skupa - kazao je Pep Guardiola, koji u Saudijskoj Arabiji nije koristio Erlinga Haalanda i Kevina De Bruynea.

Nakon slavlja u Arabiji, međutim, čeka ga brzo otrježnjenje jer je borba za naslov u Premiershipu žestoka, City je tek četvrti s pet bodova zaostatka za vodećim Arsenalom i Aston Villom (koja ima utakmicu više), a četiri boda kaska za Liverpoolom. U idućoj utakmici u srijedu gostuje kod Evertona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti