Sport

Komentari 2

Englez govorio da će sje*ati Hrvate, a sada napušta klupu Kanade: 'Nema smisla što radi'

Englez  govorio da će sje*ati Hrvate, a sada napušta klupu Kanade: 'Nema smisla što radi'

Ovo nema smisla za Herdmana. To je ogroman korak unazad, ne razumijem to, napisao je jedan kanadski novinar nakon što je saznao da će Herdman preuzeti izbornički poziciju u Novom Zelandu

Englez John Herdman (47) vodio je Kanadu na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je izgubio od Belgije, Hrvatske i Maroka završivši kao posljednji u skupini.

Herdmana će hrvatska javnost najviše pamtiti po izjavu da će sj**ati Hrvate, koju je rekao nakon tijesnog poraza od Belgije 1-0 i uoči susreta s 'vatrenima'. Hrvatska je pobijedila 4-1, a Herdman je tada odbio čestitati Daliću te je rekao da izjavom nije htio uvrijediti nogometaše. 

- Nisam mislio pokazati nepoštovanje prema hrvatskoj ekipi i hrvatskom narodu, ali na kraju dana to je način razmišljanja koji će Kanada imati i koji mora imati ako želi osvojiti tri boda protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Takav način razmišljanja imali smo i protiv Belgije, tako moramo i dalje. To je dio nove Kanade - kazao je tada. 

Prema pisanjima kanadskih medija, Herdman bi  trebao preuzeti reprezentaciju Novog Zelanda. Riječ je o 105. reprezentaciji Fifine ljestvice pa je mnoge iznenadila Herdmanova odluka.

"Ovo nema smisla za Herdmana. To je ogroman korak unazad, ne razumijem to", napisao je novinar Andrew Gourdie nakon što je doznao da će Herdman napustiti Kanadu, 53. reprezentaciju svijeta, i otići na Novi Zeland - pišu.

 

Najčitaniji članci