Obavijesti

Sport

Komentari 160

Englezi drhte! Protiv Hrvatske sudi Turčin kojeg baš i ne vole

Englezi drhte! Protiv Hrvatske sudi Turčin kojeg baš i ne vole
10

Cüneyt Çakır (41) sudit će utakmicu Hrvatske i Engleske u polufinalu SP-a! Sudio nam je na Maksimiru protiv Srbije, a engleske tiskovine razapele su ga zbog suđenja na utakmici Uniteda i Reala 2013.

VIDEO

Cüneyt Çakır sudi u srijedu utakmicu Hrvatske i Engleske u Moskvi!

Sudio je Turčin dosad dvije utakmice, Maroko - Iran i Nigerija - Argentina, na susretu Rusije i Egipta bio je četvrti sudac. Hrvatskoj je sudio na Maksimiru protiv Srbije 2013. u pobjedi 2-0, Hajduku protiv Deportiva u kvalifikacijama Kupa Uefe 2008. na Riazoru (0-0), Dinamu protiv Maribora na Maksimiru u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2012. u pobjedi 2-1.

Engleskoj je sudio u pobjedi protiv Škotske 3-1 u Londonu u kvalifikacijama za ovo Svjetsko prvenstvo, u pobjedi u Švicarskoj 2-0 u kvalifikacijama za Euro 2016., remiju s Ganom 1-1 u prijateljskoj utakmici 2011. i pobjedi u Andori 2-0 u kvalifikacijama za SP 2010. 

Iskustva obiju reprezentacija s njim su, dakle, dobra. No iskustva engleskih klubova su - traumatična.

Manchester United v Real Madrid, Champions League Last 16, 2nd leg

Britanski tabloidi razapeli su ga nakon utakmice Manchester Uniteda i Reala u Ligi prvaka 2013. godine. Real je slavio 2-1 u Manchester u uzvratnoj utakmici i prošao, a Çakır je u 56. minuti dao izravni crveni karton Naniju. Samo 10 minuta nakon toga, Modrić je zabio za Real. Ovako je izgledala naslovnica Daily Telegrapha:

Englezi su nakon utakmice Uniteda i Reala 2013. godine malo istražili Çakıra pa su zaključili da ima dugu povijest isključivanja njihovih igrača. Engleska je igrala na Wembleyu protiv Ukrajine 2012. godine, a Çakır je isključio Stevena Gerrarda. Dao mu je dva žuta kartona, što je Gerrardu bilo prvo isključenje u reprezentativnoj karijeri.

Nije bolje prošao ni John Terry kojem je Çakır dao crveni karton za udaranje Sancheza u utakmici Chelseaja i Barcelone 2012. godine. Iste godine Chelsea je igrao protiv Corinthiansa na svjetskom klupskom prvenstvu, a Çakır je isključio Chelseajevog Garyja Cahilla. Kao i Marija Balotellija, tada igrača Cityja, koji je 2011. godine dobio crveni protiv Dinama Kijeva.

Kad ne sudi, Çakır se bavi prodajom životnog osiguranja. Vjerojatno si je uplatio jedno jer je sudac koji je bio u najviše turskih derbija, čak 12, a dobro znate da Turci malo emotivnije, najblaže rečeno, shvaćaju sport i nogomet.

Kao Uefin sudac debitirao je 2003. godine, od 2010. godine je na elitnom popisu Uefinih sudaca. 

VIDI OVO!  KVIZ: Koliko znaš o Svjetskom prvenstvu?

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske