Sport

Komentari 16

Englezi ne smiju u Rim! Uefa je zabranila, vraća im se novac

Englezi ne smiju u Rim! Uefa je zabranila, vraća im se novac

Engleski savez imao je pravo na 2500 ulaznica, ali ih je prije nekoliko dana odbio prodati na službenim kanalima. Uslijedio je rasplet - FA se ogradio znajući da stiže zabrana Uefe

Krovna europska nogometna organizacija (Uefa) zabranila je dolazak engleskim navijačima u Rim! Engleska nogometna reprezentacija će na kultnom Olimpijskom stadionu igrati četvrtinale Eura 2020 protiv Ukrajine pred znatno manje svojih navijača nego što bi htjela.

POGLEDAJTE VIDEO: Kultni Wembley

Engleski nogometni savez (FA) imao je pravo na 16 posto od 16 tisuća mjesta što je 2.560 ulaznica, no ranije ovog tjedna odbio ih je prodavati na svojim službenim kanalima. U FA-u su znali što je posrijedi pa su se unaprijed ogradili od svega i prebacili ulaznice na druge distributere...

A onda je uslijedio rasplet. Stigla je službena objava Uefe u kojoj zabranjuje dolazak u Rim engleskim navijačima s prebivalištem na Otoku. Razlog nije huliganizam već Delta soj korona virusa.

- Zabranjena je prodaja ulaznica, a one koje su već prodane navijačima s prebivalištem u Ujedinjenom Kraljevstvu bit će poništene. To je odluka Uefe i Odjela za javnu sigurnost za utakmicu Ukrajine i Engleske koja se igra 3. srpnja na Olimpijskom stadionu u Rimu - stoji u službenoj objavi.

Ako bi neki engleski navijač htio gledati utakmicu četvrtfinala protiv Ukrajine u Rimu, morao bi provesti pet dana u karanteni u Italiji. Budući da se utakmica igra u subotu, velik dio navijača ostat će bez mogućnosti gledati svoju reprezentaciju u četvrfinalu Eura.

Uefa je pokrenula inicijativu vraćanja novca pa će im se kupljene ulaznice refundirati, no mala je to utjeha za engleske navijače, koji su uvjereni kako se 'nogomet vraća kući' ove godine i da će Engleska biti prvak.

Engleska će ipak imati nešto navijača na stadionu jer ih je nekolicina pristigla ranije, a bit će i onih s prebivalištem izvan UK-a.

Najčitaniji članci