Sport

Komentari 0

Englezi stegli remen: Potrošili najmanje u zadnjih šest godina

Englezi stegli remen: Potrošili najmanje u zadnjih šest godina

Zadnjeg dana prijelaznog roka potrošeno je 150 milijuna funti, što znači da su engleski prvoligaši potrošili više od milijardu funti šestu godinu zaredom. Ovo ljeto engleski su klubovi doveli ukupno 148 igrača

Engleski nogometni klubovi su potrošili 1,1 milijardu funti na transfere tijekom ljetnog prijelaznog roka od 9. lipnja do 11. kolovoza što je za 11 posto manje nego prošlo ljeto kada su potrošili 1,3 milijarde funti.

Prema podacima revizorske tvrtke Deloitte, to je najmanja kolektivna potrošnja od strane Premier League klubova od 2015. i prvi put da je zabilježen uzastopni pad od globalne financijske krize između 2008. i 2010. godine, piše BBC.

Zadnjeg dana prijelaznog roka potrošeno je 150 milijuna funti, što znači da su engleski prvoligaši potrošili više od milijardu funti šestu godinu zaredom. Ovo ljeto engleski su klubovi doveli ukupno 148 igrača, dok su prošle godine doveli 132, a 128 na ljeto 2019.

Samo četiri Premier League kluba nisu doveli igrače koji su bili slobodni, dok ih je prošle godine bilo osam.

Njemačka Bundesliga je jedina europska liga iz "velike petorke" koja je povećala potrošnju ovo ljeto.

Poslije Premier League u ljetnom prijelaznom roku najviše su potrošili klubovi talijanske Serie A - 475 milijuna funti. 

FILE PHOTO: FILE PHOTO: English Premier League - Manchester United v West Ham United

Od značajnijih pojačanja treba istaknuti Jacka Grealisha koji je došao iz Aston Ville u Manchester City za 100 milijuna funti. Chelsea je za 97,5 milijuna doveo Romela Lukakua iz Intera. Veliki transfer od 26,8 milijuna funti je i prelazak hrvatskog reprezentativca Nikole Vlašića iz CSKA Moskve u West Ham, ali je najzvučniji transfer povratak Cristiana Ronalda u Manchester United za 12,85 milijuna funti. Također,United  je doveo Jadona Sancha za 73 milijuna funti i Rafaela Varana za 34.