Obavijesti

Sport

Komentari 133

Spas u zadnji čas! Kane u 91. izvukao Engleze protiv Tunisa

Spas u zadnji čas! Kane u 91. izvukao Engleze protiv Tunisa
11

Englezi su teškom mukom otvorili Svjetsko prvenstvo u Rusiji pobjedom nad Tunisom 2-1. Dvostruki strijelac za "gordi albion" bio je Harry Kane, a za Afrikance je iz penala pogodio Ferjani Sassi

VIDEO

Nikad u svojoj povijesti Engleska na svjetskim prvenstvima nije zabila gol za pobjedu u sudačkoj nadoknadi. Sve do prve utakmice na ovogodišnjem Mundijalu i dramatičnom ogledu protiv Tunisa u prvom kolu skupine G (2-1).

Korner Kierana Trippiera u 91. minuti sjeo je na glavu Harryja Maguirea koji je loptu prenio na drugu stativu, a Kane je tamo trzajem glavom bacio engleske navijače u trans. Kaneu je to bio 15. gol u 25. nastupu za "tri lava", više je u toliko nastupa na početku reprezentativne karijere imao samo veliki Gary Lineker (25).

Kane je zabio i otvarajući gol za "gordi albion", koji je od samog početka doista djelovao gordo i jako protiv afričkog povratnika na Mundijale nakon neuspjeha 2010. i 2014. U 11. je minuti Kane u mrežu pospremio odbijanac nakon što je Mouez Hassen, prvi golman Tunisa, s crte sjajno odbio udarac Johna Stonesa.

Nedugo potom Hassen je napustio igru zbog ozljede, a zamijenio ga je Farouk Ben Mustapha koji se također vrlo dobro predstavio gledateljima s nekoliko dobrih reakcija.

Jesse Lingard otvorio je svoju seriju promašaja u prvom poluvremenu u 24. minuti, a o glavu se to Englezima obilo već u 33., kad je Kyle Walker neshvatljivo laktom u glavu pogodio Fakhredinea Bena Youssefa. Kolumbijski sudac Wilmar Roldán to je vidio i pokazao na penal kojega je realizirao Ferjani Sassi, napadač Al-Nassra. Bio je to prvi penal koji je Engleska primila na SP-ima još od 1998. i Gabriela Batistute.

Usprkos silnoj dominaciji nakon toga gola, Sassijevim hrvačkim zahvatom, dvama šansama za Lingarda pa i pogođenoj stativi, Engleska do odmora nije uspjela vratiti vodstvo.

Nastavak je ponudio puno izjednačeniju igru, Kane je još jednom tražio penal, što mu suci nisu uvažili, a dosta je živosti u redovima Engleza unio ulazak Rubena Loftus-Cheeka u zadnjih deset minuta. Redale su se šanse pred zatvorenom formacijom Tunižana, a onda je Kane u posljednjim minutama pogodio za veliko veselje momčadi Garetha Southgatea.

U drugom kolu Engleska 24. lipnja igra protiv Paname u Nižnjem Novgorodu (14 sati), a dan prije Tunis ide na noge Belgiji na moskovskom stadionu Otkritie (14 sati).


Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske