Obavijesti

Sport

Komentari 10

Englezi vrijede 325 mil. eura, a još ne znaju ni za bod na Euru

Englezi vrijede 325 mil. eura, a još ne znaju ni za bod na Euru

Nestvarno zvuči podatak da jedna mlada reprezentacija po Transfermarktu vrijedi čak 325 milijuna eura, a najveća im je zvijezda Liverpoolov Curtis Jones

VIDEO

Nakon što je hrvatska U21 nogometna reprezentacija slavljem protiv Švicaraca ušla u povijest budući da je ostvarila prvu pobjedu u povijesti na Europskim prvenstvima, danas imaju priliku otići još dalje - u četvrtfinale. 

No, pred izabranici Igora Bišćana danas će stajati 'na papiru' najjači protivnik u skupini koji tu činjenicu, doduše, nije opravdao na terenu - Engleska, koju je hrvatski izbornik  uoči Eura označio kao najveće favorite za prvo mjesto u skupini, ali i za osvajanje natjecanja.

'Ništa još nismo postigli. Idemo 100 posto pobijediti i Englesku'
'Ništa još nismo postigli. Idemo 100 posto pobijediti i Englesku'

Nestvarno zvuči podatak da jedna mlada reprezentacija po Transfermarktu vrijedi čak 325 milijuna eura, a najveća im je zvijezda veznjak Liverpoola Curtis Jones (30 mil. eura) budući da je suigrač Matea Kovačića iz Chelseaja, Callum Hudson-Odoi (35 mil. eura) ozlijedio rame i vratio se u Englesku.

Chelsea v Burnley - Premier League - Stamford Bridge

Osim njega tu su ofenzivci Arsenala Emile Smith Rowe (13 mil. eura) i Eddie Nketiah (18. mil eura) koji su odigrali po 14 utakmica u engleskoj ligi ove sezone. Bekovske pozicije pokrivaju blizanci Sessegnon od kojih je poznatiji suigrač našeg Andreja Kramarića, Ryan (20 milijuna eura). No, prošlu utakmicu nisu igrali na svojim prirodnim pozicijama već su zajedno 'ordinirali' po lijevoj strani s tim da je igrač Hoffenheima imao ofenzivniju ulogu. 

Premier League - Liverpool v Chelsea

Na golu im stoji prvi golman Sheffielda Aaron Ramsdale (12 mil. eura) kojem je ove sezone mreža napunjena do vrha tako da je sigurno da u njemu i ne gori neko samopouzdanja. Everton također daje dvije svoje mlade zvijezde u vidu Bena Godfreya (25 mil. eura) i Toma Daviesa (16 mil. eura) koji su također odigrali respektabilan broj minuta u Premiershipu ove sezone. Od igrača vrjednijih od 10 milijuna eura, koliko vrijedi naš najskuplji igrač (op.a. Lovro Majer) tu su još Norwichevi Max Aarons (20 mil. eura) te Todd Cantwell (18. mil. eura), Conor Gallagher (WBA, 12 mil. eura), Eberechi Eze (Crystal Palace, 20 mil. eura), Dwight McNeil (Burnley, 22 mil. eura), Noni Madueke (PSV, 14 mil. eura) i Rhian Brewster (Sheffield, 12 mil. eura).

Moglo je to biti za naše, a i sve ostale reprezentacije na Euru puno teže da su se Englezi pojavili u najjačem sastavu. No, Gareth Southgate ih je, srećom, ipak pozvao u seniorsku vrstu. 

Sjajna vijest za mini 'vatrene': Englezi ostali bez zvijezde...
Sjajna vijest za mini 'vatrene': Englezi ostali bez zvijezde...

Radi se o zvijezdama Chelseaja Reeceu Jamesu (40 mil. eura) i Masonu Mountu (60 mil. eura), a tu su još i Declan Rice (West Ham, 60 mil. eura), Bukayo Saka (Arsenal, 60 mil. eura), Jude Bellingham (Borussia Dortmund, 35 mil. eura), ali i najveća zvijezda Phil Foden (Man. City, 70 mil. eura) koji je pod palicom Pepa Guardiole izrastao u doista nevjerojatnog igrača.

World Cup Qualifiers Europe - Group I - Albania v England

I unatoč svim tim zvijezdama, Englezi igraju prvenstvo za zaborav. Na cijelom natjecanju su uputili tek jedan gol u okvir gola, Portugalci su ih igrom razbili (2-0), a u prvom kolu ih je sredila i Švicarska (1-0). Ne igraju ni blizu svojim kvalitetama, a engleski mediji su njihove zvijezde obasuli drvljem i kamenjem razočarani njihovim predstavama.

Nadamo se da se njihove zvijezde neće razigrati niti večeras kada igraju protiv Hrvatske. Utakmica je u 18 sati.

Podsjetimo, Englezi niti prije dvije godine nisu prošli u četvrtfinale Eura, i tada su bili s nama u skupini, a osvojili su tek bod i to zahvaljujući remiju protiv Hrvatske.

Ukoliko Englezi ne prođu skupinu, engleski mediji predviđaju otkaz Aidyju Boothroydu na klupi, a kao njegovu zamjenu vide bivšeg trenera Chelseaja Franka Lamparda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom