Sport

Komentari 44

Eriksen: Bio sam mrtav pet minuta, želim igrati u Kataru! Moje srce više nije prepreka...

Eriksen: Bio sam mrtav pet minuta, želim igrati u Kataru! Moje srce više nije prepreka...

Cilj je igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Želim igrati, to je moj način razmišljanja cijelo vrijeme. To je cilj, san. Hoću li biti izabran je druga stvar, rekao je Eriksen

Danski nogometaš Christian Eriksen (29) dao je prvi intervju za danske medije nakon što je na Europskom prvenstvu 2021. doživio srčani udar.

POGLEDAJTE VIDEO: Liječnik koji je spasio Eriksena

Eriksen se u samoj završnici prvog poluvremena na utakmici protiv Finske (0-1) srušio i mnogi su odmah pomislili na najgore, ali vrhunskom reakcijom medicinskog osoblja i kapetana Simona Kjaera reanimirali su ga te odvezli u bolnicu.  Eriksenu su ugradili defibrilator koji stimulira rad srca, a kasnije kontrole pokazale su da nema trajni srčani problem. 

Danski nogometaš po prvi je puta progovorio o kobnoj lipanjskoj večeri te je istaknuo kako je njegova nesreća utjecala ne samo na članove njegove uže obitelji, nego i na brojne druge ljubitelje sporta. 

- Zahvalio sam se svima koje sam osobno upoznao, od liječnika, igrača, reprezentacije i obitelji, ali zahvaljujem se i svim navijačima koji su mi poslali tisuće pisama i mailova. Toliko cvijeća sam dobio. Želio bih se zahvaliti svima na podršci koju su mi pružali - rekao je Eriksen za danski Dr.Dk.

Nakon što se srušio na travnjak, kapetan Simon Kjaer Eriksenu je izvadio jezik i započeo reanimaciju, a suigrači su stali oko njega formirajući štit držeći se za glavu i rukama prekrivajući lice od šoka. 

- Bio sam mrtav pet minuta, ljudi su to vidjeli, plakali su u dnevnim sobama ili gdje god. Imam sreće što sam nakon svega danas ovdje i mogu im samo reći 'hvala na suzama', ali ovdje sam. Riječi podrške pristizale su sa svih strana, a ima onih koji mi pišu i dan danas - kazao je danski nogometaš.

Eriksen je u Danskoj započeo rehabilitacijski program sa specijalistom koji će pratiti njegovo stanje, a nogometu bi se trebao vratiti sljedeće sezone. S Interom je napravio sporazumni raskid jer prema protokolu Serie A, nogometašima s ugrađenim defibrilatorom nije dopušteno igrati. 

Posljednji put igrao je 12. lipnja prošle godine, sada  traži novi klub, a velika je želja nastup na SP u Kataru: 

- Moj cilj je igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Želim igrati, to je moj način razmišljanja cijelo vrijeme. To je cilj, san. Hoću li biti izabran je druga stvar. Ali moj san je vratiti se. Siguran sam da se mogu vratiti jer se osjećam bolje. Fizički sam u vrhunskoj formi - rekao je pa zaključio:

- Želim dokazati da sam krenuo dalje i da mogu ponovno igrati u reprezentaciji. Opet, na izborniku je da procijeni moju razinu. Ali moje srce nije prepreka.

Euro 2020 - Group B - Denmark v Finland