Obavijesti

Sport

Komentari 32

Eriksen: Dobro sam s obzirom na sve. Igrajte za cijelu Dansku!

Eriksen: Dobro sam s obzirom na sve. Igrajte za cijelu Dansku!

Nogometaš kojega su oživljavali na travnjaku stadiona u Kopenhagenu na Europskom prvenstvu dobro se oporavlja. Kaže kako mora obaviti još neke pretrage i navijat će za suigrače iz bolničkog kreveta

VIDEO

Danski nogometaš Christian Eriksen (29), čije je kolabiranje i srčani udar usred utakmice Danske i Finske na Euru u subotu uzdrmao sportski svijet, javio se na društvenim mrežama prvi put nakon stravičnog događaja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Liječnik koji je spasio Eriksena 01:19

"Pozdrav svima, puno hvala na divnim i sjajnim pozdravima i porukama diljem svijeta. To puno znači meni i mojoj obitelji", napisao je nogometaš Intera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Utakmica se mora igrati, žrtve i gaženje ljudskosti nije problem
Utakmica se mora igrati, žrtve i gaženje ljudskosti nije problem

Eriksen se srušio u 42. minuti utakmice u Kopenhagenu i ostao bez svijesti. Simon Kjaer izvadio mu je jezik iz grla, a drugi suigrači napravili zid dok ga je liječnika ekipa oživljavala. Dobio je najvažniju bitku.

Euro 2020 - Group B - Denmark v Finland

"Dobro sam s obzirom na okolnosti. Još moram obaviti neke pretrage u bolnici, ali osjećam se dobro. Sad ću navijati za reprezentaciju u idućim mečevima. Igrajte za cijelu Dansku! Sve najbolje, Christian", dodao je veznjak.

Eriksen je za La Gazettu dello Sport ranije poručio kako se neće predati.

- Osjećam se bolje, želim shvatiti što se dogodilo. Zahvaljujem na svemu što ste učinili za mene - kazao je Eriksen.

Dance u četvrtak očekuje druga utakmica u Kopenhagenu protiv Belgije, koja je lakoćom pobijedila Ruse u Sankt Peterburgu (3-0), a u ponedjeljak će igrati protiv Rusije.

Euro 2020 - Group B - Denmark v Finland

Danski nogometaši prosvjedovali su jer im je Uefa dala opciju nastaviti utakmicu koja je prekinuta istu večer ili drugi dan od podneva. Odlučili su završiti sve manje od tri sata nakon nemilog događaja i izgubili 1-0.

- Imali smo dvije mogućnosti, a nijedna nije bila dobra. Uzeli smo najmanje lošu. Bilo je puno igrača koji nisu mogli igrati utakmicu. Bili su mislima drugdje. U ovoj ste situaciji mogli poželjeti i treću opciju - rekao je danski igrač Martin Braithwaite. 

- Dogodi se nešto užasno i Uefa daje igračima mogućnost da izađu i igraju utakmicu ili se vrate u nedjelju u podne. Kakva je to opcija? - kazao je Peter Schmeichel za BBC.

Svu 24sata ORIĐIĐI PRODUKCIJU pratite na našoj Videoteci, našim TikTok, Instagram i Facebook profilima, na 24sata.hr te na službenom YouTube kanalu 24sata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener