Obavijesti

Sport

Komentari 2

Erslan se vraća: Čeka ga poljski udarač i peti izazivač poluteške

Erslan se vraća: Čeka ga poljski udarač i peti izazivač poluteške

Nakon što je u prosincu prošle godine nokautirao Henriquea da Silvu ‘Frankensteina’ (32, 16-8), trebao se Ivan Erslan (30, 10-1-1) vratiti u kavez, a nakon dvostrukog otkazivanja sad ima zakazan novi meč

Prije dva mjeseca nije imao sreće jer su mu protivnici padali i prije nego što ih je dohvatio, ali sad najbolji hrvatski poluteškaš i njegov protivnik imaju dovoljno vremena za pripremu. Ivan Erslan (30, 10-1-1) borit će se na priredbi KSW-a u petom mjesecu, a tamo čeka poljski borac Rafal ‘Kijana’ Kijanczuk (29, 11-4)!

Spomenuti je Poljak debitirao u KSW-u na prošloj priredbi i u prvoj rundi tehničkim nokautom slavio protiv Yanna Kouadje (8-5), a od 11 pobjeda tek je jednu dočekao sudačkom odlukom pa Ivan zna što može očekivati. No, i Erslan je nokauter pa bi takav završetak trebali očekivati. 

Podsjetimo, nakon što je u prosincu prošle godine nokautirao Henriquea ‘Frankensteina’ da Silvu (32, 16-8), trebao se Erslan vratiti u KSW protiv latvijskog borca Hasana Mezhieva (29, 12-0) krajem veljače, ali on je otkazao pa je sve bilo spremno za Caija Bittencourta (30, 14-7), ali Brazilac je završio u bolnici pa na kraju nije imao meč.

Ovaj bi put trebao imati više sreće jer je priredba na rasporedu 28. svibnja u poljskom Lodzu te oba borca imaju dovoljno vremena za kamp. Tako će Erslan nakon pomoći u kampu Aleksandru ‘Rocketu’ Rakiću (30, 14-2) koji će se 14. svibnja boriti protiv Jana Blachowicza (39, 28-9) za vrlo vjerojatno mjesto izazivača za titulu poluteške kategorije UFC-a, samo nastaviti sa svojim kampom.

Priredbu će predvoditi poljske legende – Mariusza Pudzianowskog (45, 16-7) Poljaci su uparili s bivšim protivnikom Roberta Soldića (27, 20-3), Michalom Materlom (38, 31-8).