Obavijesti

Sport

Komentari 0

Erste Plava liga 2024 startala u Puli, Veli Vrh najbrojnija škola

Erste Plava liga 2024 startala u Puli, Veli Vrh najbrojnija škola
4

Kvalifikacijskim natjecanjem u Puli započela je 12. sezona Erste Plave lige, Na natjecanju je sudjelovalo 285 učenica i učenika 1. do 6. razreda osnovnih škola iz Istre

VIDEO

Kvalifikacijskim natjecanjem u Puli započela je 12. sezona Erste Plave lige, najvećeg dječjeg atletskog natjecanja u Hrvatskoj, na kojem je do sada sudjelovalo preko 40.000 osnovnoškolaca.

Na natjecanju je sudjelovalo 285 učenica i učenika 1. do 6. razreda osnovnih škola iz Istre, a po dvoje najboljih u svakoj kategoriji i disciplini izborilo je nastup na finalu u Zagrebu, na Boris Hanžeković memorijalu.

To se ne odnosi na one najmlađe – učenike 1. i 2. razreda – no mnogi od njih sasvim će se sigurno nastaviti natjecati na Erste Plavoj ligi i sljedećih godina, poput Freda Bjelanovića, učenika 2. razreda OŠ Giuseppina Martinuzzi iz Pule.

Erste Plava liga ulazi u svoju 12 sezonu: Ulaznica u svijet sporta
Erste Plava liga ulazi u  svoju 12 sezonu: Ulaznica u svijet sporta

- Bavim se nogometom i atletikom, sretan sam što sam bio prvi u svojoj skupini. Iduće godine idem na finale u Zagreb -  rekao je Luka koji je s 10,18 zauzeo 5. mjesto među svojim vršnjacima.

Posebno priznanje se na kvalifikacijskim natjecanjima dodjeljuje najbrojnijoj školi, a to je ove godine bila OŠ Veli Vrh iz Pule sa 49 učenika na natjecanju.

- Moji se učenici natječu na Erste Plavoj ligi od 1. razreda, ovo je sjajno natjecanje za njih i trebalo bi takvih biti više. Erste Plava liga je većini djece prvi susret sa sportom, a mi ih tako pokušavamo potaknuti da se bave atletikom, ali i ostalim sportovima. Možda se baš na ovom natjecanju zaljube u sport i vide koliko je sport lijep i važan. Vidim da tako uistinu i je, jer djeca su jako uzbuđena i oduševljena i jako ponosna kad osvoje neku medalju. Sada nas očekuje finale Lige u Zagrebu u rujnu, a onda se opet vidimo sljedeće godine na kvalifikacijama u Puli“, rekla je Dina Hoegler, učiteljica razredne nastave u 3.C razredu škole Veli Vrh.

Sport je više od natjecanja, a Erste Plava liga i ove godine djecu uvodi u svijet sporta
Sport je više od natjecanja, a Erste Plava liga i ove godine djecu uvodi u svijet sporta

Valja istaknuti i osnovnu školu Marčana, koja je sa 47 učenika tek malo zaostala za školom iz najvećeg istarskog grada.

- Mi potičemo svako dijete i svakog roditelja da dođu na Erste Plavu ligu i druga natjecanja kako bi djeca stekla naviku da se bave sportom, prvenstveno radi zdravlja. To nam je prvi cilj, a ako nešto usput osvojimo, tim bolje. Jasno je to i roditeljima, pa kad ih u razgovoru ili preko obavijesti pozovemo da djecu prijave na Erste Plavu ligu, odaziv je skoro stopostotan. Mi smo već nekoliko puta bili najbrojnija škola na kvalifikacijama u Puli i puno se naše djece kvalificiralo na finale. No, veseli me da djeca uvijek zaključe da se lijepo baviti sportom, čak i onda kad ne pobjeđuju. Budući da u školi najviše radimo na općoj tjelesnoj pripremi, ovo je za nas savršeno natjecanje -  pojašnjava Nenad Pavletić, profesor tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Marčana.

Erste Plava liga 2024 nastavlja se 25. travnja kvalifikacijama u Osijeku.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu