Obavijesti

Sport

Komentari 17

Euforija trese Šibenik: Protiv Cibalije igraju za prvu ligu...

Euforija trese Šibenik: Protiv Cibalije igraju za prvu ligu...
3

DAN ODLUKE Cibaliji je za ulazak u prvu ligu dovoljan i bod, Šibeniku treba pobjeda. Derbi na Šubićevcu počinje u 17.30 sati. Prijenos susreta je na HNTV-u

VIDEO

U gradu je ludnica, već se danima priča samo o utakmici. Ovako je bilo 2010. godine kad smo igrali finale Kupa protiv Hajduka, rekao nam je Mehmed Alispahić.

Nosio je ovaj veznjak dres Šibenika od 2008. do 2011. godine, a ove se sezone vratio u klub sa Šubićevca da mu pomogne u borbi za prvu ligu.

Veliki dio sezone Šibenčani su bili vodeća momčad, imali su prednost ispred Cibalije, ali se situacija u prošlom kolu promijenila. Šibenik je izgubio u Sesvetama, Cibalia je lako pobijedila Lučko i Vinkovčani posljednjih 90 minuta druge lige dočekuju s bodom prednosti.

- Vjerujem da ćemo na kraju iščupati taj bod - kaže Stanko Mijo Mršić.

Njegovim je dolaskom na klupu Cibalia proigrala, dobila je šest utakmica zaredom i sad je na korak od povratka u prvu ligu.

- U velikoj smo seriji, nadam se kako ćemo završiti posao. Naravno, onaj tko danas ne prođe, imat će još jednu priliku, ali mislim da je ova prilika puno veća, kako za nas tako i za Šibenik - kaže Mršić, koji je u bogatoj trenerskoj karijeri vodio i klub sa Šubićevca.

On je kažnjen s dvije utakmice zabrane sjedenja na klupi. Kažnjen je zbog bacanja plastične boce na teren u utakmici protiv Sesveta.

- Revoltiran sam zbog toga. Samo sam igračima ubacio bočicu jer su bili žedni - kaže nam Stanko Mršić.

Ovu će utakmicu voditi s tribina, na kojima se očekuje navijačka “bitka” Funcuta i Ultrasa. HNS će 25. svibnja završiti postupak licenciranja za natjecanje u Prvoj HNL.

Ni Cibalia niti Šibenik nisu dobili licencije u prvom stupnju, nadaju se pozitivnom rješenju u drugom krugu. Istra 1961 će 29. svibnja i 1. lipnja igrati doigravanje za prvu ligu s klubom koji završi na drugome mjestu u drugoj ligi.

Schifo na recepciji: Oprostite, gdje mogu gledati svoj Šibenik?

Ante Rukavina poslao je selfie video, za njim Stipe Bačelić-Grgić.

Šibenik je na nogama, takve euforije u Krešimirovu gradu dugo nije bilo.

- Uh, sve bih dao da mogu danas biti na Šubićevcu. Četiri godine Šibenik nije bio u prvoj ligi - rekao je Gordon Schildenfeld, bivši igrač Šibenika.

Igor Kralj/PIXSELL

Za ulazak u 1. HNL trebaju pobjedu protiv Cibalije.

- Ima li negdje prijenos? Moram to gledati - raspitivao se Schifo došavši na recepciju hotela.

Kao bivši igrač često je pomagao klubu. Prve ljubavi se ne zaboravljaju. Poklanjao je lopte, dresove, pogotovo mlađim uzrastima.


- Imali su 11 bodova prednosti ispred Cibalije, sve su to prokockali, ali nema veze, prilika je tu. Treba pobijediti, a nema bolje proslave ulaska u prvu ligu od pobjede. Čuo sam se dolje s prijateljima, ludnica je, hajka, bit će pun stadion, grad je na nogama... Stvarno mi je žao što ne mogu biti dolje, navijati, ali imaju svu moju podršku - rekao je Schifo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz