Obavijesti

Sport

Komentari 0

Europljani će se imati čemu nadati: SAD objavio popis za SP

Europljani će se imati čemu nadati: SAD objavio popis za SP

Od 25. kolovoza do 10. rujna u Japanu, Indoneziji i Filipinima igra se Svjetsko prvenstvo u košarci. SAD je, naravno, trebao biti najveći favorit, ali nakon objave popisa više i nije tako

VIDEO

Kada je Francuska prije četiri godine izbacila oslabljeni SAD na SP-u u Kini, najveće zvijezde NBA lige mobilizirale su se u želji da pokažu svijetu tko je najbolji u ovoj plemenitoj igri koju je osmislio 'njihov' James Naismith. Kevin Durant, Damian Lillard i Jayson Tatum bili su najveće zvijezde američke košarkaške reprezentacije koja je prije dvije godine uz ne baš puno poteškoća osvojila Olimpijske igre u Tokiju. I entuzijazam je opet splasnuo.

2020 Summer Olympics in Tokyo.

Od 25. kolovoza do 10. rujna u Japanu, Indoneziji i Filipinima igra se Svjetsko prvenstvo u košarci. SAD je, naravno, trebao biti najveći favorit, ali nakon objave popisa više i nije tako. Izbornik Steve Kerr lišen je usluga najboljih igrača pa će na Mundobasket povesti talentirane košarkaše čije vrijeme tek dolazi. Nitko od njih ne posjeduje klasu kakvu ima npr. Kevin Durant, ali američki adut ovaj put će, čini se, biti momčadska igra. 

NBA: Playoffs-Sacramento Kings at Golden State Warriors

- Oduševljeni smo što imamo priliku voditi ovako talentirane i timski orijentirane igrače. Uvjeren sam da će nas ovih 12 igrača dobro predstavljati i da ćemo se boriti za zlato - rekao je Kerr.

Brojne zvijezde su otkazale pa navijači neće imati priliku uživati u majstorijama najvećih američkih genijalaca, ali i u aktualnom rosteru ima igrača koji bi mogli biti prevaga na prvenstvo.

Basketball - Men - Group C - Argentina v Slovenia

No, kako god, Kerrov potpis definitivno je obradovao ostale reprezentacije koje će u ovim okolnostima sigurno lakše parirati Amerikancima u borbi za zlato. Tu se ponajviše misli na Srbiju predvođenu Nikolom Jokićem, Antetokounmpovu Grčku, neuništive aktualne svjetske i europske prvake Španjolce, Francuze, Luku Dončića i Sloveniju. SAD će igrati u skupini C s Jordanom, Grčkom i Novim Zelandom.

Popis SAD-a:

Paolo Banchero (Orlando Magic), Mikal Bridges (Brooklyn Nets), Jalen Brunson (New York Knicks), Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves), Tyrese Haliburton (Indiana Pacers), Josh Hart (Knicks), Brandon Ingram (New Orleans Pelicans), Jaren Jackson Jr. (Memphis Grizzlies), Cameron Johnson (Brooklyn Nets), Walker Kessler (Utah Jazz), Bobby Portis (Milwaukee Bucks) i Austin Reaves (Los Angeles Lakers).
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze